Grandmaster Flash populair op Facebook

Opa’s en oma’s betuigen op Facebook massaal hun liefde aan hiphop pionier Grandmaster Flash

In de VS blijkt Grandmaster Flash alweer een tijdje een hype. 3FM berichtte gisteren over het hoe en waarom. Veel oma’s en ook opa’s taggen per ongeluk GRANDMAster Flash in de Facebook berichten die ze naar hun kleinkinderen schrijven. Wanneer je Grandma intikt schijnt Facebook dit aan te vullen tot de de artiestennaam van de onvermoeibare Hiphop pionier.

Ik heb de proef op de som genomen maar hoe ik het ook probeer, met hashtag, zonder hashtag, CAPSLOCK aan of uit, Grandmaster Flash verschijnt niet in mijn bericht. Ik heb zelfs alle beschikbare fanpages van Grandmaster Flash geliked. Maar ook dan lukt het nog altijd niet om Grandmaster Flash in een bericht te taggen. We horen het graag als het jou wel lukt. Voorlopig houd ik het erop dat het een weloverwogen liefdesbetuiging is van een generatie die de hoogtijdagen van Grandmaster Flash bewust heeft meegemaakt. Of het is gewoon een uitgekiende marketingcampagne om het nieuwe album van Grandmaster Flash, waar hij nu al twee jaar aan werkt, aan te kondigen.

Op het veelvuldig taggen heeft Grandmaster Flash zelfs als volgt gereageerd:

 

Grandmaster Flash in Nederland

Drie weken geleden was Grandmaster Flash overigens nog in ons land voor een optreden op het Magneetfestival. Onderstaande video daarvan geeft gelijk een goed beeld hoe hiphop is ontstaan: door het mixen van platen en het daar door de DJ (of MC) overheen praten.

Old School Hiphop Spotify Playlist

Mocht je jouw opa en oma ook aan de hiphop willen krijgen dan kan dat via de Old School Hiphop Spotify Playlist die we aan het maken zijn. Onderstaand een sneak preview hiervan. Als je je in Spotify op deze playlist abonneert, blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe oude tracks aan de In de ban van Old School Hiphop Playlist worden toegevoegd.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.