U2

10 redenen waarom we van U2 houden

Om de aankondiging van de iPhone 6 te vieren, heeft Apple het nieuwe album “Songs of Innocence” van U2 cadeau gegeven aan elke iTunes gebruiker. Een prachtig cadeau. Alsof je bij het kopen van een nieuwe auto ook nog een prachtige en intelligente vrouw als passagier meekrijgt. Wat een fantastisch voorbeeld van vrijgevigheid. Niet verrassend overigens. Zo is U2 namelijk altijd geweest, Bono voorop, in haar pogingen van de wereld een betere plek te maken.Er zijn gewoonweg zo veel dingen waarom we van U2 houden. Dit zijn er tien.

1. Ze zijn al 40 enerverende jaren bij ons

Geloof het of niet, U2 bestaat binnenkort 40 jaar. Helemaal indrukwekkend als je beseft dat ze al die tijd zich vernieuwd hebben, pionierden op het gebied van technologie en anthem na anthem bleven schrijven. Vier decennia vol coolness. U2, de band voor echte muziekliefhebbers. Ook buiten de muziek draagt U2 haar principes naar buiten. Geen losbandig artiestenbestaan maar een stabiele en liefdevolle omgeving voor vrouw en kinderen, terwijl met politici wordt gewerkt aan het verhogen van het kwaliteit van het leven voor iedereen.

2. Hun ballads wijzen me op wat echt belangrijk is in het leven

Elke keer dat ik ‘With or Without You’ hoor besef ik weer waar het echt om draait in het leven: liefde en dat je soms jezelf weg moet cijferen en knokken voor wat je samen hebt.

3. Hun blije songs wijzen me op wat echt belangrijk is in het leven

Als Bono “It’s a beautiful daaay!” zingt besef ik weer dat ik vaker moet genieten van het moment en al die kleine dingen die het leven zo mooi maken.

4. Hun vrijgevigheid is een voorbeeld voor ons allen

U2’s betrokkenheid bij een goed doel gaat altijd zoveel verder dan alleen het inzamelen van geld. Ze zetten zich er b.v. ook op politiek niveau voor in een ook wordt er vaak aan de fans gedacht. Zoals eerder dit jaar toen er geld werd ingezameld voor Bono’s RED foundation en je een nummer helemaal gratis kon downloaden. Een fantastisch nummer van U2 en tegelijkertijd helpen om AIDS de wereld uit te krijgen!

Bono foundation Red

5. De onschatbare waarde van U2 voor Rockmuziek

Via hun 13 meesterlijke albums heeft U2 talloze rockklassiekers op hun naam staan waarmee ze bands als Coldplay en Keane inspireerden om ook een band te starten. U2 heeft Rock zo het eeuwige leven gegeven. Want steeds weer zullen generaties de fantastische rocksongs van U2 ontdekken en zullen er nieuwe artiesten op staan.

Het welhaast perfecte album “The Joshua Tree” van U2 is voor vele bands ook nog steeds een ijkpunt. Een van de vele voorbeelden van U2’s onschatbare waarde voor de Rock muziek.

u2 the joshua tree

6. Bono en zijn zonnebril

Bono deed ons beseffen hoe cool het is om een zonnebril te dragen en dat er in elke man een James Dean schuilt.

bono sunglasses zonnebril animated gif

7. Bono

Een man die zijn hele leven gewijd heeft aan de muziek en een betere wereld en daarnaast ook nog tijd heeft voor een gelukkig huwelijk en het opvoeden van zijn kinderen, moet welhaast een superman zijn.

8. The Edge

The Edge maakte alleen door zijn naam al een legendarische entree in de muziek. Daarnaast heeft hij met zijn stijl manieren toegevoegd om de gitaar te bespelen.

The Edge

9. Die twee jongens die niet Bono of The Edge zijn

Ze mogen dan niet op de voorgrond treden, maar damn wat spelen ze strak!

U2 bandleden

10. De integriteit van U2

U2 heeft eens een aanbieding van $23 miljoen afgewezen voor hun muziek in een autocommercial omdat het voor hun gevoel niet paste. De deal met Apple hebben ze gedaan omdat het U2 de kans bood in de collectie van 500 miljoen mensen terecht te komen. In de media hebben ze heel duidelijk gecommuniceerd dat ze dat Apple al deze albums heeft gekocht omdat U2 niet in gratis muziek gelooft.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.