Het nieuwe album van Radiohead is uit. Beluister de eerste tracks hier.

Brian Message is werkzaam bij het management Courtyard Management van Radiohead, doorgaans een betrouwbare bron als het gaat om nieuws rondom de band. Vandaag was hij aanwezig bij een evenement in Londen. Tijdens een interview liet hij weten dat we in juni een nieuw album van Radiohead kunnen verwachten.

Het gonsde al enige tijd van de geruchten. In januari dit jaren kwamen fans van Radiohead er achter dat de band een nieuw bedrijf, Dawn Chorus LLP, had geregistreerd. Eind februari werd ook nog eens Dawnnchoruss Ltd. geregistreerd. Voor het verschijnen van de albums “In Rainbows” en “The King of Limbs” richtte Radiohead ook bedrijven op. Daarnaast is het aankondigen van een (inmiddels uitverkochte) wereldtour  zonder nieuw album ook niet des Radioheads.

Uit dezelfde betrouwbare bron vernamen we eveneens dat het nieuwe album van Radiohead zal klinken als iets wat je nog nooit hebt gehoord. Dat klinkt vertrouwd. De wereldtour start 20 en 21 mei in Amsterdam. Betekent dit dat Radiohead het land waar zij zo ongeveer als eerste omarmd werden, de primeur gaat gunnen?

Update 30 april

Meerdere Engelse Radiohead fans hebben een mysterieus poststuk ontvangen met de tekst “Sing a song of sixpence that goes/Burn the Witch/We know where you live.” De leaflet is voorzien van een Radiohead logo.

Via Twitter en Reddit hebben diverse mensen die de post hebben ontvangen laten weten recentelijk iets te hebben gekocht bij Radiohead. “Burn the Witch” staat bekend als een Radiohead track uit de periode 2003-2005.

Het toeval wil dat het van 30 april op 1 mei Witch Day/Walpurgis Night is, ook wel bekend als “the night of a witches’ meeting”. Ook is het dan International Dawn Chorus Day en laat Radiohead nu net een bedrijf genaamd Dawn Chorus te hebben geregistreerd…

Update 1 mei

Nog geen nieuwe muziek van Radiohead. In plaats daarvan heeft de band het vandaag vooral heel druk gehad met het verwijderen van al hun sporen op het internet. De ene na de andere pagina op hun website verdween om vervolgens volledig te verdwijnen. Ook de tweets, Facebook posts van Radiohead lijken een voor een te verdwijnen, evenals hun profiel en cover foto’s. Is het internet soms ’the witch’ die Radiohead wil verbranden? Ik zou als ik jou was morgen toch maar even heel old school kijken of het nieuwe album van Radiohead in de winkel ligt.

Update 8 mei

Het is een kleine week later geworden maar het nieuwe album van Radiohead is sinds vandaag te downloaden in de Itunes store. “A Moon Shaped Pool” bevat elf nummers, waarvan het merendeel al tijdens liveshows te horen is geweest. De vroegste uitvoering van afsluiter ‘True Love Waits’ dateert zelfs uit 2001. Het staat ook op hun live EP “I Might Be Wrong”.

‘Desert Island Disk’ was afgelopen jaar te horen tijdens een concert in Parijs. ‘Present Tense’ wordt al sinds 2008 live gespeeld, onder meer tijdens het climate change concert afgelopen december. Ook ‘The Numbers’ werd toen gespeeld. Het heette toen nog ‘Silent Spring’.

‘Identikit’ en ‘Ful Stop” werden voor het eerst gespeeld tijdens de tour van Radiohead in 2012.

Tracklist

01 Burn The Witch
02 Daydreaming
03 Decks Dark
04 Desert Island Disk
05 Ful Stop
06 Glass Eyes
07 Identikit
08 The Numbers
09 Present Tense
10 Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief
11 True Love Waits

Voor een fysiek exemplaar van het nieuwe Radiohead album “A Moon Shaped Pool” zul je je geduld nog moeten bewaren tot 17 juni.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.