Kwartfinalisten Grote Prijs 2013 bekend

Grote Prijs van Nederland 2013

Het was nog wel even spannend maar De Grote Prijs van Nederland vindt toch doorgang in 2013! Het afhaken van de hoofdsponsor dreigde bijna roet in het eten te gooien voor de langstlopende bandcompetitie in Nederland. Bovendien werd de subsidiekraan voor de Grote Prijs half dichtgedraaid. Er is besloten om van de nood een deugd te maken en de categorieën van de Grote Prijs van Nederland jaarlijks te rouleren.

Inschrijving Grote Prijs van Nederland 2013 geopend

Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend voor de Grote Prijs categorieën singer-songwriters en hiphop. Bands kunnen zich pas in 2014 weer inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland. Normaal gesproken start de inschrijving voor de Grote Prijs altijd in februari. Door de financiële perikelen is dit later geworden maar er is nog steeds voldoende tijd om je als artiest in te schrijven voor de Grote Prijs van Nederland. De inschrijving van de Grote Prijs van Nederland is namelijk tot en met 21 juli geopend.

Inschrijving geschiedt via de website van de Grote Prijs van Nederland. Begin augustus zal voor de ingeschreven artiesten duidelijk worden of ze in een van de kwartfinales staan die in in september plaatsvinden. De volgende schifting (halve finales) geschiedt in oktober. De finales singer/songwriter en hiphop vinden plaats op zaterdag 7 december in Paradiso en de Melkweg. Deelnemers maken kans op 4.000 euro aan prijzengeld, een begeleidingstraject, een fotoshoot, festivaloptredens, studiotijd én de gewilde Grote Prijsbeker.

Onderstaand de videos van de verschillende finales van de Grote Prijs van Nederland in 2012.

Kwartfinales Grote Prijs van Nederland
Uit de honderden acts die zich de afgelopen weken inschreven voor de Grote Prijs van Nederland heeft de jury 6 augustus 26 acts bekendgemaakt die zij graag live aan het werk willen zien. Zij worden toegevoegd aan de tien deelnemers die al verzekerd waren van een plekje in de kwartfinale doordat ze de meeste publieksstemmen hadden binnengehaald. Onderstaand stellen we alle artiesten aan je voor. Klik op de naam van de artiest voor meer informatie en het beluisteren van enkele tracks via de site van de Grote Prijs van Nederland.

Singer-songwriter:
Andy, Anthony Burford, Armand Wijskamp, Blue June, Bomberleo, Chayah, Daan Hofman, DagrassDear John, Elijah, Emmy Eve, Fabian, Florian Kullberg, In My Tree, Isabelle Ame, Jane Blue & the Hunters, Joep van Wegberg, Jurgen & de Linkse Hobby’s, Jyoti Verhoeff, Kees Hendrickx, Lieve Louise en de Fanfare, Lukas Blom, Marcel Verbeek, Martyn Ell, Mr. Wilson, Noam Vazana, On Eva, Peter van Vleuten, Rik Limonard, Sew She & The Harlets, Sir Ian, Sofia Dragt, Sophie Veline, The Virgin Army, Thomas Pieters, Willem van Boekel.

Hiphop:
Aangeschoten Wild, Aaumffie, Amenti+, Berry, Brandwerk, Daan Rijkers, De Rus & Schoppenheer, DeFact & Overleef, Drerrie United, E Royal & the Kingsz, GekkeMac, Heavy, Hiphoop, Hofbuskers, Insayno, Jay Colin, JeneverJongens, Jonna Fraser, Josbros, Juan Calderon, Junior Neph, Kid de Blits, Letterlijk en Figuurlijk, Loodzwaar, Mc JaJa, Merixxx & RaY, Mitchell Young, Mongoose, Problem Child, Red Ribbon Army, Roberto Tan, Roy Kable, Simon, Skere Heren, Steven Gilbers, ZaCairo

Update 1 september:
Door het grote aantal publieksstemmen is Dear John (categorie singer/songwriter) al verzekerd van een plek in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2013!

Update 9 september:
Van de hiphoppers zijn Aangeschoten Wild en Daan Rijkers door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland!

En bij de singersongwriters is Lieve Louise & De Fanfare er bijgekomen als halve finalist van de Grote Prijs van Nederland!

Update 13 september:
Roberto Tan werd gisteravond uitgeroepen tot de publiekswinnaar in de kwartfinale Hiphop van de Grote Prijs van Nederland en is daardoor verzekerd van een plek in de halve finale!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.