Het mysterie Bewilder onthuld

De nummers van de nieuwe Nederlandse band Bewilder cirkelen vooralsnog alleen in het clubcircuit rond waar enkele try outs zijn gegeven. Er zit vooralsnog niets anders op dan te wachten op het debuut van Bewilder dat februari 2014 (red: dit is uitgesteld naar augustus 2015) zal verschijnen bij Excelsior Recordings. Inmiddels is wel de bandbezetting van Bewilder bekend. Een introductie van de bandleden:

Maurits Westerik

De spil van Bewilder wordt gevormd door Maurits Westerik wiens muzikale carrière startte in 2003 met de band GEM. Vier albums zijn er sindsdien verschenen. Begin 2013 zit Maurits Westerik echter met een stapel nummers en daarnaast een berg hele en halve ideeën waarvan hij vindt dat deze echt op plaat moeten komen. Ze zijn echter niet geschikt voor GEM. Samen met Jeroen Overman (Tim Knol, Douwe Bob), Bram Hakkens (Kane, Dazzled Kid, Kytemans Hip Hop Orchestra, Waylon), Arjan Kamphuis (Bobby Kingsize), Arjen de Bock (Wooden Saints, The Black Atlantic) en producer Henk Jonkers (Hallo Venray) trekt Maurits Westerik naar Vlieland en is Bewilder geboren.

Beluister onderstaand The Story of GEM. De band die de muzikale dna van Maurits Westerik vormt.

Opmerking: we wachten nog op toestemming van Excelsior Recordings om het nummer ‘This Is Your Life’ in zijn geheel te mogen gebruiken in bovenstaande audiocast.

Jeroen Overman is te gast geweest bij De Platenkast waarin hij een kijkje geeft in zijn muziekcollectie en hoe kun je een muzikant nu beter leren kennen dan aan de hand van zijn platencollectie?

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.