Indie Songs 2019

Vijf liedjes om de maand maart goed mee te beginnen

Vijf liedjes om de maand maart goed mee te beginnen. Met nieuwe singles van Van Bellman en Gerald Toto en drie artiesten waarover je nog niet eerder hebt kunnen lezen op IndebanvanNL.

Van Bellman

American Authors guitarist Zac Taylor heeft als Van Bellman zijn derde solosingle ‘All This Time’ uit. Oorspronkelijk schreef hij het nummer voor Connell Cruise. Die woont tegenwoordig echter weer in Zuid-Afrika waar hij recentelijk Dancing With the Stars won. Allemaal omstandigheden waardoor het nummer bleef liggen.

Bijzonder is dat er een piano riff in ‘All This Time’ zit. We hebben het hier ten slotte wel over een gitarist. Het nummer is echter mede geschreven op een speelgoed piano met één gebroken toets. Als je goed naar het nummer luistert kun je het horen.

Een digitale string sectie werd gedubd door Marie Kim (de toetsenist van Mitski) en Andy Baldwin (mixing engineer van o.a. Björk, Cat Power, St Lucia, yours truly) op een levensechte cello en viool.

Gerald Toto

‘You Got Me’ is de nieuwste single van Gerald Toto zijn album ‘Sway’. Een laidback nummer vol warmte. Temple Caché maakte de bijbehorende video.

Izzy Thomas

‘Trouble (Pull That Trigger)’ van Izzy Thomas begint even warmbloedig. Tot ze zich ontpopt tot een jonge Alannah Myles waarmee ze onlangs samen een film maakte. Thomas schreef ‘Trouble’ om haar frustraties over de muziekindustrie te kunnen uiten.

This track is a message now as an experienced artist, saying whatever doesn’t kill me, better run!

IDER

Vriendinnen Megan en Lily vormden samen IDER. Eerste EP ‘Gut Me Like An Animal’ werd samen met Shura gemaakt. Kalme vocals tegen elektronische beats met een 80’s randje. Ook nieuwe single ‘Brown Sugar’ doet weer denken aan Rhye en London Grammar.

Bon Sjef & Phill Ballins ft. ELVILIA

‘Risico’ is de nieuwe single van Bon Sjef & Phill Ballins ft. ELVILIA. Afgelopen jaar verscheen debuut EP: “Move Een Beetje”. Ook zijn er twee videoclips uitgebracht.

Live staan ze met een dynamische 8-koppige formatie op het podium. De DJ van het gezelschap, heeft zeker ‘Risico’ genomen met de eerste 16 bars voor de microfoon.

Het Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE live zien kan 31 augustus op de Bazen Avond in Meerkerk.

Neem een ‘Risico‘ en beluister de single op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.