Paisley Park

Huis van Prince opent later dan verwacht haar deuren als museum

Eerder dan verwacht zal Paisley Park, het huis van Prince, veranderen in een museum. De kaartverkoop via OfficialPaisleyPark.com start aanstaande vrijdag. De eerste tours zullen vanaf 6 oktober plaatsvinden. Volgens Tyka Nelson, zijn zus, willigt de familie hiermee een wens van Prince zelf in. Ze werken hiervoor samen met hetzelfde bedrijf dat ook Graceland beheert.

Persoonlijke eigendommen

Het publiek zal een inkijkje krijgen in de opnamestudio’s, video editing ruimtes, oefenruimte, privé club en de concerthal. Verschillende persoonlijke eigendommen van Prince zullen ook tentoongesteld worden. De kleding die hij droeg tijdens zijn concerten, awards, muziekinstrumenten, kunst en zijn collectie van auto’s en motors.

Een rondleiding zal 70 minuten duren en $38,50 kosten. In totaal mag men twee uur in Paisley Park verblijven. Ook komt er een VIP Tour Experience die minimaal $100 gaat kosten.

Willy Wonka

Bij leven leidde Prince zelf mensen rond in zijn Paisley Park. Iemand omschreef het initiatief als:

It’s like Willy Wonka and the Chocolate Factory without Willy Wonka now.

Eén ding zal wel hetzelfde blijven: er zullen alleen vegetarische hapjes worden geserveerd.

Update 4 oktober: Paisley Park later open

Paisley Park gaat bijna zeker later open als museum. Het plaatselijke bestuur heeft, tegen de zin in van de burgemeester, aangegeven meer tijd nodig te hebben voor haar beslissing omtrent de aanpassing van het bestemmingsplan. Aanpassing is nodig omdat het gebouw een extra bestemming krijgt dat mogelijk gevolgen heeft voor de verkeersdrukte.

Paisley Park zou haar deuren 6 oktober openen. Dat lijkt nu niet meer haalbaar. Wanneer het museum wel haar deuren opent is nog niet bekend. Ook is er nog geen beslissing genomen over wat er gaat gebeuren met de reeds verkochte kaarten.

Update 5 oktober: Paisley Park tijdelijk open

Het stadsbestuur heeft een tussenoplossing gevonden. Paisley Park mag op donderdag 6, zaterdag 8 en vrijdag 14 oktober haar deuren open. Er worden geen nieuwe kaarten voor deze data verkocht en wie een ticket voor een andere datum heeft en niet kan komen krijgt zijn geld teruggestort.

Veel mensen, waaronder Damaris Lewis, vinden overigens dat het museum te vroeg opent. Ze vinden het te snel na het overlijden van Prince. The Today Show kreeg vandaag al toegang, onder meer tot de Purple Rain room (waar je uiteraard de film kunt bekijken, maar ook Prince zijn keyboard en gitaar, het filmscript, de Oscar award, kleding en de motor uit de film). Ook is bekend geworden dat Prince voor zijn dood werkte aan een jazz album dat misschien alsnog het daglicht gaat zien. In bovenstaande videoplayer kun je de tour bekijken die The Today Show vandaag kreeg.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.