Naomi Pilgrim EP

Is Naomi Pilgrim de ontbrekende schakel die Nederland met Barbados en Zweden verbindt?

In Nederland is nog niet geschreven over Naomi Pilgrim, terwijl we doorgaans wel raad weten met invloeden vanuit Barbados getuige deze original van Typically Tropical, dat de basis werd voor het wereldwijde succes van ‘onze’ Venga Boys.

Naomi Pilgrim haar vader is afkomstig van Barbados, haar moeder is Zweedse en muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten via de reggae band van vaderlief. Begonnen op haar veertiende heeft Naomi Pilgrim onder andere gewerkt met Lykke Li. Bij laatstgenoemde artieste hadden wij Nederlanders ook wel een vinger in de pap. Toen de Belgische rockband Triggerfinger op de nationale popzender 3FM haar cover van ‘I Follow Rivers’ componeerde ging het pas echt hard met Lykke Li.

Momenteel is de single ‘Rainmakers’ van Naomi Pilgrim aan een opmars bezig. Het is het meest poppy nummer afkomstig van de titelloze EP van Naomi Pilgrim die afgelopen week uitkwam. Het zal daarom nog slechts een kwestie van geduld zijn tot ook Nederland Naomi Pilgrim ontdekt. Wessel van Diepen, laat je horen!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.