Jacco Wynia

Jacco Wynia maakt met EP Climate Changes voelbaar

Componist, pianist en multi-instrumentalist Jacco Wynia maakt ‘eenvoudige muziek om complexe emoties te verwerken’. Dus waarom ook niet een poging ondernemen om een complex onderwerp als “Climate Changes” voelbaar te maken?

EP tot leven gewekt in video

Het is de titel van zijn nieuwe EP. Samen met animator Bram Knol is het drieluik ‘Strong Coming’, ‘Climate Changes’ en ‘No Way Round’ ook tot leven gewekt in een animatievideo. Eerder maakte Jacco Wynia n.a.v. zijn tweede album zelf al eens een videoserie over het thema ‘discomfort’. Beeld en geluid lopen bij hem dus door elkaar.

Met de EP “Climate Changes” wordt nadrukkelijk niet ingehaakt op de eindeloze discussie over dit onderwerp. Het is “gewoon muziek en beeld die het thema tastbaar maken. Zodat de waarnemer zelf kan voelen wat het met hem/haar doet.”

Optreden Jacco Wynia in Zwolle

Muziek gaat voor de componist over verbinden. Verbinden met elkaar, met de natuur, en met jezelf. Verbinden doet hij ook tijdens zijn live concerten. Op 22 november treedt hij op in de Statenzaal in Zwolle, georganiseerd door Hedon.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.