Johan uit elkaar

Johan uit elkaarNa 13 jaar en 4 cd’s gaat Johan uit elkaar. Door bandwisselingen was er bij nagenoeg elke cd overigens sprake van een ‘nieuw’ Johan. Alleen de laatste twee cd’s zijn in dezelfde bezetting gemaakt. Het enige stabiele bandlid van de band Johan was zanger/songwriter/gitarist Jacco de Greeuw. Uitgerekend hij heeft ervoor gekozen Johan te laten stoppen.

‘Op een rare manier voelt het goed, om er nu mee op te houden”, zegt Johan-voorman Jacob de Greeuw. ‘Ik heb heel veel zin om deze tour nu te gaan doen en ook veel zin om er daarna mee te stoppen. En vervolgens ga ik me bezinnen op m’n toekomst in de muziek,’ luidt zijn reactie. Al dertien jaar lang twijfelt hij aan zijn bestaansrecht als songwriter. Ondanks een Edison, een 3voor12 song van het jaar award en talloze andere al dan niet fysieke oorkonden.

Het ging de laatste tijd ook wel erg goed met Johan. Een stabiele band, bejubeld in de pers, volle zalen en albums die goed verkochten. En dan slaat blijkbaar de onrust toe, de wens naar verandering. Een eigenschap die ik overigens wel herken. Nog het best verwoord door Rowwen Heze:

Alleen ik, alleen ik was de reden
Waarom maak ik alles stuk
Waarom niet gewoon dik tevreden
Tevreden hier met dit geluk

Jacco, het ga je goed. Bedankt voor alle prachtige liedjes.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.