Keert de 90s House sound weer terug?

Via releases van achtereenvolgens Rae Morris en Kraak & Smaak lijkt het er op alsof de 90s House sound weer nieuw leven wordt ingeblazen. Zit de huidige Dance scène op zo’n dood spoor dat wordt teruggegrepen naar het verleden of is er sprake van toeval en betreft het een eerbetoon van beide artiesten?

De Britse Rae Morris heeft haar nieuwe single ‘Cold’ laten remixen door House legend Paul Woolford. Voor Paul Woolford is het in zijn lange carrière pas de tweede keer dat hij een nummer remixt. Woolford slaagt er in om de single ‘Cold’ van Rae Morris om te turnen in een Deep House classic. De Paul Woolford remix van ‘Cold’ is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Ook Kraak & Smaak lijkt geïnspireerd te zijn door de 90s House op hun aankomende release. ‘Mountain Top’ van Kraak & Smaak is vanaf 28 juli verkrijgbaar en onderstaand te beluisteren.

1 gedachte over “Keert de 90s House sound weer terug?”

 1. De Paul Woolford remix van Cold van Rae Morris vind ik geweldig. Heerlijk dat je steeds meer 90s sound terug hoort in nieuwe dance nummer. Die electro house begint me een beetje de keel uit te hangen.
  Veel de zelfde synth’s zijn hoorbaar de laatste jaren gezien de eletro house sound.
  Wordt echt tijd voor verandering. Wat ik bv mis in de electro house sound is die dikke ‘high hat’.
  Wat je vroeger wel hoorden in vele house sounds.

  Laat maar komen die 90s sound op gebied van dance / house muziek.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.