Luistersessie album Plectrum Electrum van Prince en 3rd Eye Girl

Het kan nu toch echt niet lang meer duren voordat we het nieuwe album van Prince met 3rd Eye Girl kunnen beluisteren. Afgelopen zondag vond de eerste luistersessie plaats. Op een perfect moment, na de Super Bowl. En Prince mag dan wel Prince zijn, hij begrijpt ook wel dat hij nog steeds de media nodig heeft. De luistersessie van het Prince / 3rd Eye Girl album “Plectrum Electrum” werd dan ook georganiseerd door Essence Magazine en VH1.

Tijdens de luistersessie in New York van het Prince / 3rd Eye Girl album “Plectrum Electrum” werd benadrukt dat het gehele album analoog is opgenomen om het live gevoel in de studio vast te houden. Rock en funk zullen de boventoon voeren.

Hoe 3rd Eye Girl en Prince elkaar ontmoetten

De leden van 3rd Eye Girl (Prince, gitariste Donna Grantis, bassiste Ida Neilsen, en drummer Hannah Ford Welton) ontmoetten elkaar volgens Yahoo Music via model Damaris Lewis die als danser ook twee jaar met Prince heeft getourd. Naast het laten horen van het Prince / 3rd Eye Girl album “Plectrum Electrum” werd er ook videomateriaal van Montreux getoond. Hierop waren Prince en 3rd Eye Girl te zien waarop ze hun versie van ‘Let’s Go Crazy’ en ‘She’s Always In My Hair’ deden. Ook deed raplegende Doug E. Fresh nog een DJ set.

Rolling Stone en Billboard waren zeer te spreken over de track ‘ Pretzelbodylogic”. Billboard was dat ook over ‘Funk n Roll’ dat eveneens op het nieuwe Prince / 3rd Eye Girl album “Plectrum Electrum” zal staan.

Later op de avond was er ook nog een nieuwe song te horen die deed denken aan het begin van Prince zijn carrière. Een combinatie van ‘Bambi’ (1979) en ‘Get Off” (1991). Een mogelijke titel van het nummer is ‘So Much Fun’.

UK Tour Prince en 3rd Eye Girl

Prince en 3rd Eye Girl zijn momenteel overigens in Londen om hun UK tour aan te kondigen. Dr. Funkenberry, Prince volger van het eerste uur was er overigens in geslaagd iemand naar binnen te laten glippen bij de luistersessie in New York. In de Spreecast van vandaag interviewt hij degene daarover.

Voor al die mensen die niet aanwezig konden zijn bij de luistersessie van het nieuwe Prince / 3rd Eye Girl album “Plectrum Electrum” was er de Fox sitcom “New Girl”, waarin Prince een gastrol had. Hoe blij de cast hiermee was kun je hier zien.

9 februari 2014: Verrassingsconcert Prince in Londen

Afgelopen weekend gaven Prince & 3rd Eye Girl een verrassingsconcert in Londen. De entree werd met tien pond laag gehouden. Volgens de mensen die er bij aanwezig waren in de Shepherd’s Bush Empire was het 2,5 uur durende optreden het beste Prince concert ooit. George Clinton bevond zich onder het publiek, dus er was nog even de hoop dat ook hij het podium zou betreden.

Onderstaand de setlist van het optreden van Prince & 3rd Eye Girl en een playlist met de originele versies die beschikbaar zijn op Spotify:

Pretzelbodylogic
Let’s Go Crazy incl. Frankenstein interpolatie
Funknroll
She’s Always In My Hair
I Could Never Take The Place Of Your Man
Guitar
Plectrum Electrum
Fixurlifeup
Marz Incl. Johnny B. Goode interpolatie
Colonized Mind
Prince’s speech
Chaos And Disorder
[{{{title}}}]
How Come U Don’t Call Me Anymore?
The Beautiful Ones
Diamonds And Pearls
Purple Rain
Do Me, Baby
Adore
Forever In My Life instrumental Prince on bass
Thunderstorm
When Doves Cry
Sign O’ The Times
Nasty Girl instrumental
Housequake
A Love Bizarre
I Would Die 4 U
Hot Thing
777-93-11 instrumental
The Most Beautiful Girl In The World
Mr Goodnight
Breakfast Can Wait
Play That Funky Music
Something In The Water (Does Not Compute)
Cause And Effect incl. Love 4 One Another chant
Endorphinmachine aborted
Dreamer
Screwdriver
I Like It There
Bambi
Pretzelbodylogic

//
//

2 gedachten over “Luistersessie album Plectrum Electrum van Prince en 3rd Eye Girl”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.