Mac DeMarco: This Old Dog verliest zijn streken niet

Mac DeMarco heeft zijn nieuwe album aangekondigd. “This Old Dog” komt 5 mei uit en omdat dat nog zo lang duurt heeft hij vandaag de eerste twee tracks van het album online gezet. Openingstrack ‘My Old Man’ en titeltrack ‘This Old Dog’ Een snelle check leert dat niet alle dertien tracks het woord “old” in zich hebben.

Toch valt niet uit te sluiten dat we het hier niet over een conceptplaat hebben. Het album “This Old Dog” is geschreven in een hectische periode, terwijl DeMarco van Queens, New York naar Los Angeles verhuisde.

Moving to a new city and starting a new life takes time.

Beide nummers die vandaag zijn uitgebracht laten een bedachtzame Mac DeMarco horen. Bijna alle nummers zullen ook in een instrumentale versie aan het album worden toegevoegd. Handig voor het meezingen. Mac DeMarco kun je dit jaar live aantreffen op Lowlands en 30 oktober, het duurt nog even, geeft hij ook nog een concert in Paradiso.

Update 12 april

Vandaag heeft Mac DeMarco een derde track, ‘On The Level’, uitgebracht van zijn nieuwe album “This Old Dog” welke je via bovenstaande playlist kunt beluisteren. Ook is er een sessie van de ochtendshow van KCRW online gekomen waarin DeMarco naast de reeds uitgebrachte tracks en werk van zijn vorige album ook nog twee nieuwe nummers ten gehore brengt: ‘Dreams From Yesterday’ en ‘Moonlight on the River’. Onderstaand kun je de complete sessie bekijken.

Update 1 mei: Mac Demarco goes emo

De vierde track die Mac Demarco van zijn nieuwe album heeft uitgebracht is andere koek.

‘One More Love Song’ is zijn tot nu toe meest gevoelige nummer. Hij had ook al aangekondigd dat het album “This Old Dog” een persoonlijke plaat zou worden en dat maakt hij vooralsnog waar.

Artwork

Mac Demarco-This Old Dog

Tracklist

01. My Old Man
02. This Old Dog
03. Baby You’re Out
04. For the First Time
05. One Another
06. Still Beating
07. Sister
08. Dreams From Yesterday
09. A Wolf Who Wears Sheeps Clothes
10. One More Love Song
11. On the Level
12. Moonlight on the River
13. Watching Him Fade Away

1 gedachte over “Mac DeMarco: This Old Dog verliest zijn streken niet”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.