Magnetic Spacemen heeft de perfecte tunes om een menigte uitzinnig te krijgen

Groningen heeft de laatste jaren naam gemaakt als het kloppend punkhart van Nederland. En dat breidt zich langzaam uit tot de naaste omgeving. Op een uurtje rijden ligt bijvoorbeeld het Overijsselse Tuk, geboorteplaats van Magnetic Spacemen. Voor de presentatie van debuutalbum “I Don’t Wanna Grow Up” wordt verrassend uitgeweken naar Zwolle. Waarschijnlijk omdat er geen zaal beschikbaar was die groot genoeg was.

Vol bravoure

De afgelopen twee jaar stond Magnetic Spacemen al op het podium met Together Pangea (USA), Peter Pan Speedrock en John Coffey. Er is nu een poging gedaan de enthousiaste liveshows in de studio vast te leggen. Dit is over het algemeen goed gelukt. “I Don’t Wanna Grow Up” is zoals menig debuut. Ongepolijst en vol bravoure. Opener ‘Youth Glory’ laat de energie die zanger Sam Pols in zijn stem legt in volle glorie horen. ‘I Don’t Wanna Grow Up’ is al jaren mijn lijflied. Het moest alleen nog geschreven worden.

Onverwoestbare hooks

Niet alle songs hebben dezelfde onverwoestbare hooks. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat het perfecte tunes zijn om een menigte uitzinnig te krijgen. We zijn benieuwd hoe Magnetic Spacemen zich op plaat gaat ontwikkelen. Op ‘Seafood’ horen we al wat andere invloeden hun muziek binnen sijpelen. Maar tot die tijd zijn er nog heel wat podia die veroverd moeten worden. Gaat dat zien!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.