Frank Hamilton: een introductie

Oktober belooft een mooie maand te worden met de zojuist uitgekomen releases van Bon Iver, Solange Knowles en Nicolas Jaar. Albums die vooral productietechnisch opvallen. In dat opzicht pakt Frank Hamilton het maar ouderwets aan, 13 liedjes waarvan het gros onder de 3 minuten klokt (en dus niet elf minuten zoals bij Nicolas Jaar). Maar waar bij dit drietal mijn hoofd zich nog buigt over wat de artiest nu precies probeert te bewerkstelligen met zijn muziek, heb ik “Songs To Make Life Slightly Less Awkward” van Frank Hamilton reeds in mijn hart gesloten als een van de albums die ik dit jaar helemaal grijs ga draaien.

Voor Frank Hamilton geen ingewikkeld gesleutel aan nummers met behulp van autotune (Bon Iver) en ook geen ingewikkeld concept met cryptische titels (Bon Iver, Solange Knowles) en al helemaal geen verstopte politieke boodschappen (Nicolas Jaar).

Glimlachend door het leven

De liedjes van Frank Hamilton zorgen ervoor dat je het leven met een glimlach tegemoet treedt. Dat deed hij in 2013 met zijn One Song a week project met, inderdaad, elke week een nieuw liedje. We hebben ze al helemaal grijs gedraaid via onderstaande playlist en nu kun jij hetzelfde doen.

In de tussentijd proberen we het geluk dat zijn nieuwe album “Songs To Make Life Slightly Less Awkward” ons geeft onder woorden te brengen in de vorm van een recensie. Binnenkort hier te lezen!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.