Great Minds: Jiggy Djé, Sticks, Winne en Dr. Moon samengebracht door Herman Brood

Vrijdag 7 juni komt een van de meest geanticipeerde Nederlandse (hiphop)albums van dit jaar uit. Great Minds, een samenwerking tussen Jiggy Djé, Sticks, Winne en Dr. Moon maakt al weken de tongen los. En de man die hier verantwoordelijk voor is, is al een tijdje niet meer onder ons: Herman Brood.

Naast hiphop hebben Jiggy Djé, Sticks, Winne en Dr. Moon namelijk nog een ding gemeen: ze zijn alle vier verbonden aan de Herman Brood Academie. Winne, Sticks en Jiggy Djé als docent en Dr. Moon als afdelingshoofd van de Dance- en Hiphop-afdeling. Mede door zijn initiatief is het album Great Minds er gekomen. Natuurlijk schept zo’n naam verwachtingen. Vrijdag gaan we het allemaal meemaken of het Jiggy Djé, Sticks, Winne en Dr. Moon gaat lukken om het waar te maken.

Winne maakte solo naam met inhoudsvolle tracks als ‘Wij zijn 1’. Jiggy Djé is na twee soloalbums vooral druk met zijn eigen platenlabel Noah’s Ark op. Niet gek met artiesten als Hef en Kraantje Pappie. Sticks schoof na de doorbraak met Opgezwolle en een aantal projecten (solo en diverse samenwerkingen) ook meer op richting de rol van platenbaas, onder meer met de Fakkelteit Groep. Het bloed kruipt echter toch waar het niet gaan kan. Eigenlijk is Dokter Moon daar ook al min of meer verantwoordelijk voor. Hij verzorgde namelijk alle beats van het meest recente album van Sticks getiteld ‘Stick Bukowski’. Dokter Moon is daarnaast een vast lid van de Wu-Tang Clan.

Er zijn al twee tracks bekend die op het album Great Minds zullen komen te staan, Om te beginnen ‘#BommenInBoston’, over de verschrikkelijke gebeurtenis 14 april jl. toen de marathon van Boston plaatsvond en een groot aantal mensen door een bomexplosie gewond raakten of om het leven kwamen.

De eerste single van Great Minds, ‘Doag’, kwam dit weekend uit. Naast Sticks, Winne en Jiggy Dje zijn ook Kleine Viezerik en Yung Felix hierop te horen.

Online videoserie #GMN86IES volgt Great Minds

Als Great Minds doen Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon het natuurlijk anders dan anders. Wekelijks kun je via YouTube bekijken hoe het hen vergaat. Zo reizen Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon in de eerste video met gastproducer SirOJ naar Parijs. Dat het niet om het doel maar om de reis gaat, nemen Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon in dit geval wel heel letterlijk: de sneeuw zorgt ervoor dat Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon en SirOJ in een recordfile komen te staan waardoor de reis geen 5 maar ruim 14 uur duurt.

In de tweede video worden Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon vergezeld door Kleine Viezerik en de Franse gitarist Mattrach. De Great Minds zijn tenslotte in Parijs!

In de derde aflevering van de online videoserie #GMN86IES krijgen Sticks, Jiggy Dje, Winne en Dr. Moon bezoek van Jay Sunsmith. Hij is verantwoordelijk voor het artwork van het Great Minds album. De buren en politie blijken de werktijden van de Great Minds overigens niet zo te kunnen waarderen…

In de vierde aflevering van #GMN86IES komt Top Notch baas Kees de Koning maar eens polshoogte nemen hoe het ervoor staat met het Great Minds album.

In aflevering 5 van de Great Minds online videoserie zijn Behind The Scenes backstage beelden te zien van de videoclip behorende bij de eerste single “Doag” van Great Minds.

Great Minds op tournee

Onderstaande data en voorprogramma’s zijn bekend van de Great Minds toernee:

14-06 013 Tilburg (voorprogramma Boef en de Gelogeerde Aap, Propo ’88 en Blabbermouf
20-06 Oosterpoort Groningen (voorprogramma Josbros)
21-06 Melkweg Amsterdam
22-06 Tivoli Utrecht
10-08 Boothstock Festival Rotterdam

Artwork en tracklisting Great Minds

Great Minds Artwork
Het artwork van het Great Minds album (Jiggy Djé, Sticks, Winne en Dr. Moon)

Naast het artwork van Great Minds is ook de tracklisting van Great Minds bekendgemaakt. Er staan onder meer gastbijdragen van Typhoon, Rico en Kleine Viezerik op Great Minds.

01. Hooggeleid (prod. Dokter Moon)
02. De Flexte (prod. Dokter Moon)
03. Rat Pack Snipers (prod. Soulsearchin)
04. Nog 1 Keer (prod. Dokter Moon)
05. Dak van De Wereld (prod. Dokter Moon) (skit prod. Henning)
06. Acties ft. Typhoon (prod. Dokter Moon)
07. Bommen in Boston (prod. A.R.T.)
08. Dat Dan Weer Wel (prod. A.R.T.)
09. Run It Back (prod. Yung Felix)
10. Het Licht ft. SirOJ (prod. SirOJ)
11. Doag ft. Kleine Viezerik & Yung Felix (prod. Yung Felix)
12. Kan Er Maar 1 Zijn ft. Rico (prod. Le Professeur)
13. Great Minds (prod. Dr. Moon & Soulsearchin)

Update 4 juni:
Als je het album Great Minds vrijdag bij Concerto koopt in Amsterdam, krijg je er gratis een ticket bij voor het optreden in de Melkweg 21 juni aanstaande!

Update 7 juni 00:40:
Het lange wachten wordt beloond, hier is het nieuwe album Great Minds van Sticks, Winne, Jiggy Dje en Dr. Moon!
//
//

Update 8 juni:
Met het album Great Minds op nummer 1 bij Itunes is het nu wachten op de door Winne beloofde Harlem Shake video bij het bereiken van deze positie. Meer achtergronden over het Great Minds album in onderstaande opname van de 3voor12 talkshow waarin Atze de Vrieze praat met Winne, Jiggy Dje en Dokter Moon.

Update 25 juni:
In de zesde en laatste aflevering van #GMN86IES, de online videoserie van Great Minds staan Sticks, Jiggy Dje, Winne en Dr. Moon aan de vooravond van hun albumrelease in Amsterdam. In het bijzijn van collega’s, vrienden en een handjevol gelukkige fans presenteerden zij voor het eerst het Great Minds album.

Onderstaand nog de sessie die Great Minds bij Giel op 3FM deed:

Update 19 juni:
Vandaag is bekend geworden dat Great Minds op Lowlands staat!

Update 1 september:
3voor12 heeft Great Minds genomineerd voor de 3voor12 Best Album award!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.