Pongo brengt Kuduro weer een stap verder met de nieuwe single Quem Manda No Mic

Quem Manda No Mic‘ is de langverwachte nieuwe single van Pongo. Wat wil je ook, als de eerder uitgebrachte EP “Baia” meer dan vijf miljoen keer is gestreamd. Mede door de aanwezigheid van een remix van Kitsuné.

Nieuwe single ‘Quem Manda No Mic’ nodigt onmiddellijk uit tot de dansvloer.

Pongo, M.I.A., Kano en Buraka Som Sistema

‘Quem Manda No Mic’ roept herinneringen op aan de gastbijdragen op het album ‘Black Diamond’ van Buraka Som Sistema. Hierop werkte Pongo samen met M.I.A. en Kano.

Met ‘Quem Manda No Mic’ wordt het Angolese genre Kuduro weer verder ontwikkeld. Een muziekstroming waar soca en samba gemixt wordt met hip hop en techno. Ideaal om haar zelfverzekerdheid ten toon te spreiden.

‘I drag crowds with the power of a Cadillac / Follow my pace, be sensible come by taxi”.

Ontsnappen aan de burgeroorlog

De single vertelt Pongo haar verhaal. Haar start in de muziek en het vroege succes in het prille begin van haar carrière. Met haar familie vluchtte Pongo naar Portugal. Om te ontsnappen aan de burgeroorlog van Angola.

Een ongeluk brengt geluk

Op haar school in Lisabon was racisme helaas orde van de dag. Tijdens een val uit een open raam brak ze haar enkel. De wandelingen naar de fysio hiervoor brachten haar in contact met kuduro street dance. De artiest in haar werd geboren. De demo’s die zij maakte met de Denon Squad vonden hun weg naar Buraka Som Sistema. En de rest is geschiedenis.

Nieuwe EP van Pongo in 2020

Met ‘Quem Manda No Mic’ kondigt Pongo ook een nieuwe EP aan. Deze zal begin 2020 verschijnen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.