Nieuw album Bruce Springsteen: Wrecking Ball

Nieuw album bruce springsteen wrecking ball

2012 zal de boeken ingaan als een Bruce Springsteen jaar. Wrecking Ball is de titel van zijn nieuwe, zeventiende album welke 2 maart uitkomt. Onder andere Tom Morello (Rage Against The Machine) en Matt Chamberlain (ex-Pearl Jam) verlenen hun medewerking aan Wrecking Ball, het nieuwe album van The Boss Bruce Springsteen.

Beluister het nieuwe Bruce Springsteen album Wrecking Ball, gratis en voor niets!

Op Wrecking Ball klinkt Bruce Springsteen naar eigen zeggen boos en strijdvaardig. Over hoe ver het dagelijks leven in de V.S. afstaat van The American Dream.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar We Take Care Of Our Own. “Een belofte is gebroken. Er is geen Verenigde Staten als je sommige mensen buitensluit,” aldus Bruce Springsteen. Wrecking Ball is een verzameling donkere, heart-felt protestsongs. Een ode aan de arbeider.

“Freedom son’s a dirty shirt
The sun on my face and my shovel in the dirt
A shovel in the dirt keeps the devil gone
I woke up this morning shackled and drawn”

Bruce Springsteen heeft van dichtbij meegemaakt hoe het is om werkloos te zijn toen zijn vader zijn baan verloor. “I know the damage that it does to families,” vertelt The Boss. Daarom komt de Occupy Wall Street beweging ook terug op het album, in het nummer Easy Money.

Onderstaand de track list van het nieuwe Bruce Springsteen album Wrecking Ball.

01. We Take Care of Our Own
02. Easy Money
03. Shackled and Down
04. Jack of All Trades
05. Death to My Hometown
06. The Depression
07. Wrecking Ball
08. You’ve Got It
09. Rocky Ground
10. Land of Hope and Dreams (met een saxsolo van Clarence Clemons!)
11. We Are Live
12. Swallowed Up (iTunes Bonus Track)
13. American Land (iTunes Bonus Track)

Van bovenstaande tracklisting speelt Bruce Springsteen Land of Hope and Dreams al een kleine twaalf jaar tijdens concerten. Onderstaand een mooie versie van Land of Hope and Dreams door Bruce Springsteen uit 2002. Het nummer stond nooit eerder op een album van Bruce Springsteen maar nu dus wel op Wrecking Ball. Blijkbaar was de tijd er rijp voor.

De bonus track American Land heeft Bruce veel live gespeeld in 2006 en 2007. Oorspronkelijk gaat het over de immigranten die Amerika hebben helpen opbouwen. Mogelijk dat Bruce Springsteen het voor Wrecking Ball heeft herschreven.

En dan het titelnummer Wrecking Ball. In 2009 trad Bruce Springsteen vijf avonden achter elkaar op in het Giants Stadium. Elke show werd geopend met Wrecking Ball dat Bruce Springsteen speciaal voor deze concertreeks. Mogelijk dat van Wrecking Ball de tekst ook herschreven is om op het album te passen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.