Mickelson: compilatieprojecten voor het goede doel

In ons radioprogramma stipten we al even aan dat Scott Mickelson de promotie van zijn nieuwe album “A Wondrous Life” voor zich uit heeft geschoven. Dit naar aanleiding van de verwoestende branden in het noorden van Californië.

Diverse verhalen over artiesten die hun hele hebben en houden kwijtraakten, en in sommige gevallen zelfs hun huis, haalden de media. Maar naast hen zijn er ook vele niet zo bekende inwoners getroffen.

After The Fire

Scott Mickelson begreep de ernst van zaak. Hij nodigde daarop vijftien van de beste in de Bay Area woonachtige artiesten uit om één nummer op te nemen in zijn studio in North Bay. De enige voorwaarde was dat het lied authentiek moest zijn en dat de artiest slechts één dag de tijd kreeg om het op te nemen.

Artiesten als David Luning, M. Lockwood Porter, Mickelson, Kelly McFarling, Sam Chase, Jeremy Lyon, Travis Hayes, Avi Vinocur, The Family Crest, Bobby Jo Valentine, T Sisters, Lauren O ‘Connell, Felsen, John Elliott en The Crux werkten geheel belangeloos mee. Het resulteerde in het album “After The Fire Vol. 1”.

Met de opbrengsten van de cd en de twee release-shows is inmiddels al meer dan 6.000 dollar opgehaald.

Blanket The Homeless

Om nog meer geld op te halen is Mickelson een nieuw compilatie project gestart. De liefdadigheids-organisatie “Blanket The Homeless” zet zich in voor verbetering van de dagelijkse levensbehoefte van mensen die door de straten van San Francisco Bay Area zwerven.

Naast Mickelson hebben ook Tim Bluhm (of Mother Hips), Fantastic Negrito, Con Brio, Goodnight, TX, King Dream, Brothers Comatose, Rainbow Girls, Whiskerman, Stone Foxes, John Craigie, Tobias The Owl, Marty O’Reilly & the Old Soul Orchestra en The Coffis Brothers hun medewerking verleend.

Het nieuwe album van Scott Mickelson

Mickelson hoopt het project eind maart 2019 af te ronden. Misschien kan hij dan eindelijk tijd voor zichzelf vinden. En het nieuwe album “A Wondrous Life” dat het verdient om veelvuldig geluisterd te worden.

Tien compacte liedjes, over het algemeen uptempo, die de kracht bezitten met je mee te groeien. Met als fundering een stevige rockbodem en daar bovenop diverse invloeden.

Gevarieerde invloeden

Variërend van indiepop (‘No Such Luck’), jazz (‘B Wilson’), bluegrass (‘Burst’) en zelfs progrock (‘When I Paint My Halo Gold’). Sterke, ambachtelijke liedjes en dito harmonieën. Boordevol experiment. Om de avontuurlijke geesten die deze aarde bevolken wakker te schudden.

Beluister het album “A Wondrous Life” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.