Welke Nederlander zorgt voor de definitieve doorbraak van EDM in de USA?

Al jaren zetten de Nederlandse DJ’s internationaal de toon. En geloof ons maar, ook voor de definitieve doorbraak van EDM in de USA zal er een Nederlander nodig zijn. Zo is Sam Feldt met zijn remake van ‘Show Me Love’ (Een grote hit in de ’90s) een compleet nieuw genre gestart. Dance producers zijn massaal aan het coveren geslagen, op zoek naar die remake waarmee ze een legitieme Amerikaanse hit kunnen scoren.

Nog geen radiohit

Van oudsher bevolken R&B, Hiphop en Country de bovenste plaatsen in de Billboard Hot 100, de toonaangevende hitlijst in de USA. De navolging van Sam Feldt heeft al een aardig lijstje opgeleverd, maar helaas nog altijd geen radiohit.

Update 18 mei 2016: De EDM bubble gebarsten?

Met de financiële problemen bij SFX lijkt een EDM hit verder weg dan ooit. Is een half jaar later de EDM bubble in de VS alweer gebarsten voordat deze volledig tot wasdom is gekomen? Gelukkig hebben we de muziek nog. Al 75 liedjes met allemaal een ander nummer als basis. Het trucje lijkt alweer uitgewerkt. Het lijkt erop dat EDM op zoek moet naar creatievere wegen om de massa te bereiken.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.