Jhene Aiko: soundtrack van deze zomer

Jhene Aiko-Sailing Souls

Jhené Aiko heeft mijn leven gered. Soms vraag je je wel eens af, komt het ooit weer goed met de R & B. Aan classic soul revival artiesten geen gebrek. Maar als kind van de jaren ’90 verlang je ook regelmatig terug naar de sound van Aaliyah, Eric Gable en vergelijkbare artiesten. Een kleine drie jaar geleden stond Peter Hadar op. Dit jaar ontdekte Peter Hadar hoe wonderwel zijn muziek combineerde met dubstep. Jhené Aiko laat horen dat dubstep helemaal geen nieuw dancegenre is. Timbaland stond aan de basis ervan, diep in de jaren negentig.

Jhené Aiko is het geluid van mijn zomer. Een heerlijk loom album. Dubstep, Twostep, Breakbeat, geef het een naam. Ik geniet ervan. Jhené Aiko zingt haar teksten zwoel en ze gaan ook nog ergens over. Natuurlijk over de liefde zoals het hoort in de R & B, maar niet zo plat als tegenwoordig zo vaak het geval is. “You said you were different but you are the same stranger.” Zelfs als Jhené Aiko samen met Miquel zingt of ze een ” hoe” is wordt het niet plat. “Don’t be scared of my agression. Please don’t get the wrong impression.”

Op July horen we Drake mee rappen. Drake kan inmiddels ook op een aardige solocarrière bogen. Drake rapt dan ook eigenlijk geen tijd te hebben voor Jhené maar haar stijl is “so refreshing” dat hij er toch is om samen met haar “the game” te veranderen. Op July doe Jhené Aiko ook denken aan Ashanti die zo’n 7-8 jaar geleden voor een muzikale opleving zorgde. Er staat ook een hit op! Voorlopig alleen op Radio 501. Maar wie weet waar Popular tot kan uitgroeien?

Kanye West

En als vervolgens Kanye West blijkt mee te doen op de track Sailing Not Selling, dan weet je dat Jhené Aiko dus in ieder geval de juiste vrienden heeft om het te gaan maken. Een ander hoogtepunt op dit vier sterren album is Do Better Blues. Ik heb al tot mijn life anthem gedoopt. ” In a relationship she wants three things. Eyes that won’t cry. Lips that won’t lie. Love that won’t die.” Een verstandig meisje dus die, zo lees ik op haar wikepedia, haar carrière even had onderbroken om haar school af te maken.

Ik hoop op een hele mooie carrière voor Jhené Aiko.

Jhené Aiko’s “Stranger” from Jhené Aiko on Vimeo.

1 gedachte over “Jhene Aiko: soundtrack van deze zomer”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.