Schradinova at Kytopia

Schradinova at Kytopia, nieuw project van Kyteman (Colin Benders)

Kytopia feat. Schradinova is een samenwerkingsverband tussen Colin Benders (Kyteman) en Schradinova. Kytopia heeft haar ep Schradinova at Kytopia gratis ter download beschikbaar gesteld. De liedjes van Kytopia op de ep hebben zoals verwacht raakvlakken met de (ingetogen kant van) Kyteman. Er is geen hiphop te horen, wel de prachtige zang van Schradinova.

De delicate opener Beat The Devil Out zou een zanger als Anthony ook op het lijf geschreven zijn. Daar voelt Kytopia zich volgens mij ook mee verwant. In tweede track Blood Alley wordt voorzichtig wat geswingt, al is daar wel de nodige alcohol voor nodig volgens de tekst. Carry You Around heeft een lichte reggae feel. Hier valt op hoe prachtig de blaasinstrumenten zijn opgenomen.

Mysteries, een cover van Beth Gibbons, is een prachtig verstild liedje vol detail. Ik ken het origineel niet maar Kytopia heeft er in ieder geal een juweeltje van gemaakt. Pencil Revolution begint met dezelfde afwijkende drumritmiek als waar Radiohead zich tegenwoordig veel van bedient. Er onvouwt zich een organisch opgebouwd swingnummer met prachtige trompet-, piano- en bassolo’s die elkaar opvolgen en afwisselen. En dan is het af, op. Een ep met vijf nummers die naar heel veel meer smaken.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.