Ryan Adams: nieuw album verschijnt 17 februari

Er is een releasedatum voor het nieuwe album van Ryan Adams. 4 november zal alweer het zestiende album verschijnen van de artiest.

AC/DC

Naar verluidt is Ryan Adams hiervoor beïnvloedt door AC/DC, Bruce Springsteen, the Smiths, Bachman Turner Overdrive, Electric Light Orchestra qua gitaarsound. Dat klinkt wat ons betreft als een vervolg op ‘Gimme Something Good’ en daar hebben we heel veel zin in.

Op Twitter laat Ryan Adams weten dat het van “Heartbreaker” tot “Love Is Hell” gaat en dat hij oorspronkelijk van plan was een trilogie uit te brengen over het aantikken van de veertig jaar.

Capitol Studio’s

Uiteindelijk is het bij twaalf nummers gebleven waarvan de productie in handen lag van Don Was in de fameuze studio’s van Capitol.

Via deze pagina zullen we jullie op de hoogte houden van al het nieuws rondom de release van het nieuwe album van Ryan Adams.

Update 7 december: eerste single

Ryan Adams heeft vandaag de eerste single ‘Do You Still Love Me?’ van zijn nieuwe album uitgebracht. Ook is bekendgemaakt dat zestiende album “Prisoner” gaat heten. Oorspronkelijk zou het album vorige maand uitkomen. De releasedatum is nu op 17 februari gezet.

Het album “Prisoner” komt uit via Ryan Adams zijn eigen platenlabel Pax Am, in samenwerking met het fameuze Blue Note. Via onderstaande playlist kun je het album beluisteren. Wij doen dat overigens niet en zullen wachten op het vinyl voor een eerste draaibeurt van het album.

In Red Rocks zullen ongetwijfeld een aantal mensen verrukt opspringen bij het beluisteren van het nummer.

Tracklist “Prisoner”

1. Do You Still Love Me?
2. Prisoner
3. Doomsday
4. Haunted House
5. Shiver and Shake
6. To Be Without You
7. Anything I Say To You Now
8. Breakdown
9. Outbound Train
10. Broken Anyway
11. Tightrope
12. We Disappear

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.