Nicolas Jaar lanceert radiostation

Nicolas Jaar laat weer van zich horen. Nadat er een hapering kwam in de wekelijkse releases via zijn label Other People, verscheen onlangs bovenstaand artwork online. Het zou kunnen wijzen op nieuwe muziek. Vandaag bracht Nicolas Jaar heel veel muziek uit, maar niet op de wijze dat je denkt.

333 radiokanalen

De door Nicolas Jaar gelanceerde website people.network bevat 333 radiokanalen. Niet alle radiokanalen werken, alleen nummer 0 en die waarvan je het nummer met 3 kunt vermenigvuldigen, dus b.v. 63.

Metadata

Pitchfork ontdekte dat de metadata van Nicolas Jaar’s eigen website de code “thetrilogy.jpg” bevat en in een statement kondigde Nicolas Jaar aan dat er vanaf 2017 wel weer nieuwe muziek verschijnt. Misschien wel elk jaar drie nieuwe albums!

Ontdekkingsreis

Elk radiokanaal heeft zijn eigen artwork. De namen refereren aan het werk van Nicolas Jaar, maar ook aan boeken. Maar dat mag je van hem lekker allemaal zelf uitzoeken.

I will let you guys discover what this is on your own.

Wel beveelt Nicolas Jaar de kanalen 324, 195, 108, 243, 225, 33 en 333 aan.

Update 8 september: Nieuwe muziek

Nicolas Jaar heeft nieuwe muziek uit. “The Network” bestaat uit 19 mixen, in totaal zes uur aan muziek. Met titels als ‘Sex Radio’ en ‘Flood.fm’ lijkt Nicolas Jaar nog steeds volledig in de ban van radio te zijn.

De nieuwe muziek is te horen op NTS.

Update 26 september: nieuw album Nicolas Jaar

Er verschijnt 30 september een nieuw album van Nicolas Jaar. Het is nu al te beluisteren op kanaal 333 van zijn radionetwerk.

Ter promotie van het nieuwe album zal Nicolas Jaar ook Nederland aandoen tijdens zijn tour die hem vanuit de VS naar Europa zal brengen. 2 december zal hij in Tivoli, Utrecht staan en een dag later in Paradiso, Amsterdam.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.