Sad13

Deze zes liedjes verdienen jouw aandacht

Elke dag nieuwe indie muziek, dat is waar onze New Indie Music Every Day (NIMED) playlist voor staat. Gemiddeld staat een nummer er drie weken op, maar sommige van die liedjes verdienen nog meer aandacht.

Slimane

Slimane is een 27-jarige Franse zanger die zijn doorbraak kende toen hij het vijfde seizoen van The Voice won. Met zijn debuutalbum “À bout de rêves” behaalde Slimane zowel in Frankrijk als België de eerste plaats. De eerste twee singles van het album kwamen op een respectievelijk 10e en 12e plaats in thuisland Frankrijk. Het nummer ‘Chez Laurette’ dat enige weken op onze NIMED playlist prijkte is Slimane’s bijdrage aan een tribute album dat ter ere van Michel Delpech’s zeventigste verjaardag werd opgenomen.

Sad13

Sad13 is het pseudoniem van Sadie Dupius die je wellicht kent van de band Speedy Ortiz. Muzikaal is haar solodebuut het tegenovergestelde van wat ze met haar band doet. Geen overstuurde gitaren, maar electronica waar je net niet op kunt dansen. Ook tekstueel verstopt ze zich nergens. Van iemand die net uit een gewelddadige relatie komt hoeven we niet te raden waar ‘Devil In U’ over gaat. Diepzinnige indie waarop Sad13 gelukkig ver weg blijft van alles dat naar pop neigt.

Leif Erikson

Leif Erikson was een IJslandse ontdekkingsreiziger. Het is echter ook een Londense band. Laidback rockend, ergens tussen Kurt Vile, The War On Drugs en Fleet Foxes in. Met verslavende hooks. Luister maar naar ‘Never Get You Out Of My Mind’.

D.I.D.

D.I.D. (Dog Is Dead) komt ook uit Engeland maar beweegt zich meer in het Indiepop spectrum. Dieptepunt van de band was toen het telefoonnummer van de toetsenist in een advertentie van nota bene kattenvoer terechtkwam. En als we op single ‘Flush’ dan ook nog een treffende gelijkenis met kattenliefhebber Ryan Adams horen is de identiteitscrisis natuurlijk compleet.

Secret Rendezvous

Secret Rendezvous heeft ook weer een nieuwe single uitgebracht, behorende bij hun tweede album dat zo steeds meer vorm krijgt. Funky, maar nu ook wat steviger. Horen we daar Mother’s Finest?

QTY

QTY staat voor quantity, maar we zijn blij dat de gelijknamige band voor kwaliteit kiest. Tweeënhalve minuut muziek is er nog maar beschikbaar maar o, zo verslavend. Beetje Strokes, beetje Lou Reed, beetje Ramones en heel veel New York.

New Indie Music Every Day

Elke dag op de hoogte van de nieuwste indie muziek blijf je door je je te abonneren op onze NIMED Playlist in Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.