De belangrijkste New Music Friday releases van 9 februari 2018

Vandaag zijn er de nodige grote namen die een album releases. Onder hen ook een groot aantal talenten waar veel van wordt verwacht.

Jacin Trill

Jacin Trill is buzzing in Hiphopland. Zijn EP “Zo Vader Zo Zoon” met Bokoesam bevat van beide hun beste werk tot nu toe.

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand was een grote band in de jaren ’00. Het is bewonderingswaardig dat de bans niet bezweken is onder de druk die hiermee gepaard ging. “Always Ascending” is het eerste album dat eindelijk weer wat luchtigheid doorlaat in hun muziek. Lekker afwijkende gitaarpop.

MGMT

Ook het ruim van tevoren aangekondigde derde album “Little Dark Age” van MGMT is vandaag uitgekomen. Net als op de voorganger doen ze uitsluitend wat ze zelf willen. En blijkbaar krijgen ze die ruimte ook. In de hoop dat er weer zo’n hit tussen zit als waar hun debuut vol mee stond.

Palm

“Rock Island” is het tweede album van Palm. Behoorlijk experimentele indiepop waarin vooral de invloed van iemand als Todd Rungren in doorschemert. Heel leuk allemaal, maar of er echt iemand op zit te wachten?

Chemtrails

Dan het debuutalbum “Calf of the Sacred Cow” van Chemtrails. Dat rockt een stuk meer. Maar ook in weirdness overtreffen ze Palm bijna. Misschien is dit wel een van de bands die geinspireerd door MGMT de gitaren heeft opgepakt.

Soundtracks

Met “Fifty Shades Freed” en “Black Panther” verschijnen er vandaag ook twee interessante soundtracks. Eerstgenoemde is meer popgeorienteerd, terwijl de tweede vol Hiphop is. Logisch als je weet dat het album door Kendrick Lamar geproduceerd is.

AWKWARD i

AWKWARD i heeft al een tijdje niets van zich laten horen. Daar is met “KYD” een einde aan gekomen. De teksten van het overwegend akoestische album zijn al net zo cryptisch als de albumtitel. Grote kans dat hij heel wat draaibeurten op de redactie gaat krijgen.

Joan As Police Woman

Joan As Police Woman staat inmiddels meer bekend om haar kwaliteitsalbums dan als de weduwe van Jeff Buckley. Ook “Damned Devotion” is hierop geen uitzondering. Meer dan op haar eerdere werk lijkt ze het verlies in de teksten verwerkt te hebben.

Niklas Paschburg

Het album “Oceanic” van Niklas Paschburg bevat instrumentale muziek. Vaak zit het tegen ambient aan en heeft de piano een hoofdrol.

Ezra Furman

De carrière van Ezra Furman lijkt enigszins stilgevallen. Het album “Transangelic Exodus” laat horen dat het mainstream succes waar hij aan geroken heeft niet zijn voorkeur heeft. Het resultaat is een album vol grillige liedjes, wisselend in tempo, en met de nodige erupties op de electrische gitaar.

Moss

Als laatste breng ik graag nog de nieuwe EP “Human Heart” van Moss onder de aandacht. Behoorlijk donkere gitaarpop waarmee de band laat horen waarom ze tot de top van Nederland behoren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.