Update 17-10: Het nieuwe R. Kelly album Black Panties is vertraagd tot 10 december

Als jarenlange fan van R. Kelly weet ik inmiddels dat na een strictly R&B album er meestal weer een meer mainstreamalbum volgt om het andere deel van zijn fanbase tevreden te stellen. Het is altijd spannend hoe dat uitpakt. Vaak raakt R. Kelly daarmee ook de juiste snaar, een enkele keer gaat het mis (zijn “duetten” met Jay-Z) en soms valt enkele jaren later alsnog het kwartje.

Voor 10 december 2013 staat het nieuwe R. Kelly album Black Panties gepland. De eerste single van het nieuwe R. Kelly album Black Panties, getiteld My Story, viel bepaald nog niet mee. Net als op het album Untitled (2009) bedient R. Kelly zich op My Story weer volop van de autotune.

//
//

In 2011 hebben we tijdens zijn optreden in de Heineken Music Hall nog goed kunnen horen dat hij dat eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Vandaag kwam er een tweede track (‘Tear It Up’) online. Onderstaand kun je een radiorip beluisteren van deze nieuwe R. Kelly track.

Als ‘Tear It Up’, waarop we ook Future horen, één ding duidelijk maakt, is het wel dat “Black Panties” nog wel eens een hééééél aardig R. Kelly album kan worden!

Update 26 augustus:
Er komen steeds meer details beschikbaar van het nieuwe R. Kelly album “Black Panties”. Zelf noemt R. Kelly het zijn terugkeer naar hiphop en R&B. In onderstaand interview wordt “Black Panties” omschreven als een nieuw deel van zijn “12 play” albums. Ook legt R. Kelly uit waar de titel van zijn nieuwe album “Black Panties” vandaan komt en zingt hij live voor een jarige luisteraar die inbelt.

Update 4 september:
R. Kelly is begonnen aan de opnames van de videoclips ‘Throw Money On You’ and ‘F#ck Y’all’. Beide tracks zullen op het nieuwe R. Kelly album “Black Panties” komen te staan. Onderstaand kun je Behind The Scenes kijken.

Update 9 september:Er is een releasedatum bekend gemaakt voor het nieuwe R. Kelly album “Black Panties”. Vanaf 11 november kunnen we met zijn allen weer naar de winkel rennen voor een nieuw album van R. Kelly. De releasedatum werd bekendgemaakt tijdens een luistersessie van het nieuwe R. Kelly album “Black Panties”. In onderstaande video hiervan kun je ook een aantal nummers horen die op het nieuwe R. Kelly album “Black Panties” zullen komen te staan.

Het is al bekend dat ‘My Story’ en ‘Tear it up (feat. Future)’ op het nieuwe R. Kelly album “Black Panties” zullen staan.

Update 7 oktober:Afgelopen weekend is de nieuwe R. Kelly track ‘Cookie’ op het internet verschenen. We horen R. Kelly geen enkel blad voor de mond nemen. Ook wordt de autotune weer volop toegepast.

‘Cookie’ zal op het nieuwe R. Kelly album “Black Panties” staan, net als het autotune-loze ‘Genius’ dat afgelopen maand online werd gezet. Voorlopig gaat hier onze voorkeur nog naar uit. Maar feit is dat een album pas goed op zijn merites beoordeeld kan worden, als we de tracks achter elkaar kunnen beluisteren, in de volgorde die de artiest voor ons heeft uitgedacht.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.