Prophets of Rage: nieuwe supergroep bestaande uit Chuck D, B-Real en 3/4 van Rage Against The Machine

Rage Against The Machine. Laatste studioalbum in 2000, laatste live album in 2003, reünietour van 2007 tot 2011. In 2012 verscheen nog de 20th anniversary box set van het debuutalbum en dat was het dan.

Dachten we. Want vorige maand verschenen er opeens weer twee live albums van shows uit de periode 1992-1995. En deze maand werd de website Prophetsofrage.com gelanceerd met een klok die terugtelt naar 1 juni en de hashtag #takethepowerback, de titel van een nummer dat op het debuutalbum van Rage Against The Machine staat.

Rage Against The Machine posters in Los Angeles

 

Als je je mail adres achterlaat ontvang je een afbeelding met de tekst “Clear the way for the prophets of rage,” een tekst uit het nummer “Prophets of Rage” van Public Enemy. ook zijn er posters gevonden in LA. En Chuck D (Public Enemy) plaatste gisteren een live video van Rage Against The Machine op zijn twitter account.

Het zal toch niet dat Rage Against The Machine, de laatste idealistische band op deze aardkloot, zich op het gladde ijs van muziekmarketing begeeft?

En wat doet Donald Trump in deze video van ze?

Update 19 mei

Vanochtend kwam het nieuws binnen dat Prophets of Rage een nieuwe supergroep is bestaande uit Chuck D, B-Real en 3/4 van Rage Against The Machine.

Van Rage Against The Machine zal zanger Zack de la Rocha niet meedoen. Het eerste optreden van Prophets of Rage zal 3 juni zijn in de Hollywood Palladium met nummers van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill.

Zoals altijd is de fantasie mooier dan de werkelijkheid. Audioslave, waarin de drie van Rage Against The Machine (Morello, Commerford en Wilk samenwerkten met Chris Cornel, bracht tenminste nog nieuwe muziek voort. Chuck D trad al eerder op met het drietal tijdens Pinkpop 1996 en in 2013 stond hij samen met Tom Morello op het podium tijdens de Grammys.

Onderstaand een Spotify Playlist waarvan we hopen dat Prophets of Rage ze op hun setlist zetten.

15 augustus: Eerste EP Prophets Of Rage komt eraan

Na de eerste single, een nieuwe versie van het Public Enemy nummer “Prophets Of Rage”, heeft de band ook hun eerste EP aangekondigd.

De titel van de EP laat niets aan duidelijkheid over: ‘The Party’s Over’. Tevens de titel van een nummer op de EP.

Uiteraard ontbreekt ook de eerste single van Prophets of Rage niet. En verder zullen er drie live opgenomen nummers op staan, waaronder het bekendste nummer van Rage Against The Machine en ‘No Sleep Til Cleveland’, een interpretatie van “No Sleep Till Brooklyn” van de Beastie Boys. De EP zal vanaf 25 augustus verkrijgbaar zijn.

Tracklisting:

01 Prophets of Rage
02 The Party’s Over
03 Killing in the Name (live)
04 Shut Em Down (live)
05 No Sleep Til Cleveland (live)

1 gedachte over “Prophets of Rage: nieuwe supergroep bestaande uit Chuck D, B-Real en 3/4 van Rage Against The Machine”

  1. Pingback: Reunie Audioslave

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.