Herinneringen aan Rod ‘Thriller’ Temperton

Voor iemand wiens eerste muziekherinneringen in 1983 (het jaar van “Thriller”!) werden vormgegeven, is Rod Temperton een magische naam. Een naam die ik vanzelfsprekend later leerde kennen en niet al op 8-jarige leeftijd. Hij is onder meer de schrijver van de nummers ‘Thriller’, ‘Lady Of My Life’ en ‘Baby Be Mine’ van dat album. Ook op het album “Off The Wall” werkte hij al samen met Michael Jackson. Zo is ‘Rock With You’ ook van zijn hand.

Ferry Maat’s Soulshow

Enkele jaren later raakte ik in de ban van Ferry Maat’s Soulshow. Elke donderdagavond op Hilversum 3 bij de TROS. ‘Sweet Freedom’ van Michael McDonald en ‘Yah Mo B There’, samen met James Ingram, ze staan in mijn geheugen gegrift. Net als ‘Stomp’ van Brothers Johnson, allemaal nummers van de hand van Rod Temperton die zijn carrière overigens op het podium startte, bij de band Heatwave. Disco van rond mijn geboortejaar dat ik eind jaren ’90 leerde kennen toen ik een paar jaar een dance classics programma op de radio presenteerde.

Donna Summer

Donna Summer’s ‘Love On The Trigger’, George Benson’s ‘Give Me The Night’, het zijn er onnoemelijk veel. En nog is de zoektocht niet ten einde.

Alle door Rod Temperton geschreven liedjes die ik tegenkom zal ik aan onderstaande playlist toevoegen, inclusief zijn werk met Quincy Jones en Herbie Hancock. Zijn mooiste staat er natuurlijk al op, het bijna 7 minuten durende ‘The Secret Garden’ met Quincy Jones, Barry White, Al B. Sure!, James Ingram en El Debarge.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.