Twee nieuwe Prince albums in aantocht!

Het belooft een steeds mooier Prince-jaar te worden. Al met al is er voldoende van het 3rdEyeGirl album “Plectrum Electrum” gehoord om er halsreikend naar uit te kijken. Al enige maanden gaat het gerucht dat er daarnaast nog een tweede album met nooit eerder uitgebracht materiaal van Prince zal verschijnen. Dit verhaal is nu aangepast. Naar verluidt zal dit tweede Prince album namelijk ook nieuwe muziek bevatten.

Volgens de Star Tribune, die naar eigen zeggen al wat tracks van dit nieuwe Prince album heeft gehoord, zal deze een remix bevatten van ‘FUNKNROLL’. Een ander nummer, ‘The Gold Standard’ klinkt als electro funk. Sowieso experimenteert Prince op dit album met electronica. De ballad ‘This Could Be Us’ schijnt geïnspireerd te zijn door een meme gemaakt van een still uit de film “Purple Rain”. Ook zal Rita Ora te horen zijn op dit nieuwe album van Prince.

Voor zowel dit solo album van Prince als van het 3rdEyeGirl album “Plectrum Electrum” is nog geen releasedatum bekend. Prince greep dit aan om zijn beklag te doen over de muziekindustrie.

We should be able to make music and put it out now.

Geruchten dat Prince als headliner op het Britse festival Glastonbury zou worden, kunnen weer de ijskast in. Door de vele zinspelingen hierop op internet, ziet Prince hier van af.

Update 25 augustus/1 september: release twee Prince-albums officieel bevestigd

Het gerucht dat Prince twee albums met nieuwe muziek tegelijkertijd zal uitbrengen is vandaag bevestigd. Ook is er al een releasedatum bekendgemaakt, 26 september. Het soloalbum van Prince gaat overigens “Art Official Age” heten. Ironisch genoeg komen beide albums bij Warner Music uit. Twintig jaar geleden wilde Prince bij hetzelfde platenlabel de albums “Come” en “The Gold Experience” tegelijkertijd uitbrengen, maar Warner Music wilde daar niet aan. Het heeft even geduurd, maar Prince heeft dan uiteindelijk toch zijn zin gekregen. Volgens Warner Bros zal de release van de albums “Official Art Age” en “Plectrum Electrum” van Prince gepaard gaan met speciale events.

Onderstaand de tracklisting van het soloalbum “Art Official Age” van Prince, waarvan je onderstaand de nummers ‘Clouds’ en ‘U Know’ kunt beluisteren. Op de single ‘Clouds’ is naast Prince ook Lianne La Havas te horen. Klik op de geel gekleurde track(s) in de tracklisting van “Art Official Age” om ook die nummers van Prince te kunnen beluisteren.

Van het Prince album “Plectrum Electrum” kun je onderstaand ‘Whitecaps’ beluisteren.

Tracklisting “Art Official Age”:

01 ART OFFICIAL CAGE
02 CLOUDS
03 BREAKDOWN
04 THE GOLD STANDARD
05 U KNOW Prince
06 BREAKFAST CAN WAIT
07 THIS COULD BE US
08 WHAT IT FEELS LIKE
09 affirmation I & II
10 WAY BACK HOME
11FUNKNROLL
12 TIME
13 affirmation III

Tracklisting “Plectrumelectrum”

1. Wow
2. Pretzelbodylogic
3. Aintturninround
4. Plectrumelectrum
5. Whitecaps
6. Fixurlifeup
7. Boytrouble
8. Stopthistrain
9. Anotherlove
10. Tictactoe
11. Marz
12. Funknroll

Prince-Art Official Age

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.