Grote Prijs van Nederland 2014

Kwartfinalisten Grote Prijs van Nederland bekendgemaakt

De Grote Prijs van Nederland heeft de 48 acts bekendgemaakt die hun opwachting zullen maken in de kwartfinales dit jaar. Er moest door de jury een keuze worden gemaakt uit maar liefst 455 aanmeldingen, verdeeld over de categorieën Bands en Singer-songwriter.

De Kunstbende winnaars Hard2Get, Mønsterbird en Charley Marie stromen automatisch door naar de kwartfinale. Daarnaast kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete act. Uit de top tien die hieruit ontstond selecteerde de jury Leeways, Edison Effect, Charl Delemarre en Jeanne Rouwendaal. De andere winnende acts werden geselecteerd na uitgebreid juryberaad.

Bekijk onderstaande video voor de bekendmaking van de 48 bands en singer-songwriters die hun opwachting mogen gaan maken in de kwartfinales van de Grote Prijs!

Nieuw dit jaar is dat de acts die deelnemen aan de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland hier onder professionele begeleiding voor worden klaargestoomd. 9 augustus vindt de eerste ‘bootcamp session’ plaats. Naast het verbeteren van de liveshow worden ook de promotionele en zakelijke skills onderhanden genomen. De opmerking van IndebanvanNL dat de interviews die zij vorig jaar afnam eigenlijk onderdeel diende te zijn van de Grote Prijs van Nederland was dus duidelijk niet aan dovemansoren besteedt.

De kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland vinden plaats tussen vrijdag 29 augustus en zondag 14 september, onder meer op de podia van W2 (Den Bosch), Metropool (Hengelo) en Bitterzoet (Amsterdam). Bekijk de agenda voor een overzicht van alle kwartfinales.

Ook tijdens de kwartfinales is de mening van het publiek weer van invloed. De twee acts met de meeste online- en zaalstemmen gaan rechtstreeks door naar de halve finale. Stemmen kan vanaf vrijdag 1 augustus via de profielpagina van de bands en singer-songwriters.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.