Grote Prijs van Nederland 2014

Het gaat weer beginnen! De Grote Prijs van Nederland heeft gistermiddag het startschot gegeven voor muzikanten om zich aan te melden. Net zoals vorig jaar is er plaats voor twee van de in totaal drie categorieën. Dit jaar kun je je als muzikant aanmelden voor de categorie Bands en Singer-songwriter. De hiphoppers moeten wachten tot 2015. Naast een wisseling in categorieën is de opzet van de Grote Prijs van Nederland ook gewijzigd. Dit jaar worden de live rondes gekoppeld aan een ontwikkeltraject.

Ontwikkeltraject Grote Prijs van Nederland 2014

Naast de verschillende rondes (kwartfinale, halve finale en finale) kunnen de deelnemende muzikanten deelnemen aan verschillende coachingsbootcamps en fieldtrips. Daarin is er een belangrijke rol weggelegd voor een team van coaches, bekende Nederlandse muzikanten die vanuit hun ervaring met name de focus zullen leggen op de ontwikkeling van de liveoptredens.

De coaches die binnen deze nieuwe vorm van de Grote Prijs van Nederland het spits afbijten, zijn Dennis van Leeuwen (Kane), Elle Bandita, Wouter Hamel, Eddy Steeneken (Moke), Marien Dorleijn (Moss) en Llewy Is Sel (Relax). De Grote Prijs van Nederland denkt met de toevoeging van het ontwikkeltraject in nog bredere zin een belevenis en leermoment te zijn voor muzikanten.

Professionele jury en Wildcards

De coaches bepalen niet of een artiest doorgaat naar een van de finales, dat ligt nog altijd in de handen van de professionele jury. Daarnaast kan ook het publiek via de site van de Grote Prijs een stem geven aan hun favoriete artiest. Tevens zijn er per categorie twee wildcards gegeven aan het CJP waarmee bepaald wordt welke publieksfavorieten doorstromen naar de kwartfinale. De kwartfinales en de halve finales vinden plaats van augustus tot en met november.

De zes overgebleven deelnemers per categorie strijden vervolgens op zaterdag 20 december in Paradiso en de Melkweg om de felbegeerde Grote Prijs van Nederland.

Check hier de bands en singer/songwriters die zich al hebben aangemeld. Aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland kan nog tot en met 13 juli. Daarna maakt de jury bekend wie er daadwerkelijk mag meedoen met de Grote Prijs van Nederland.

1 gedachte over “Grote Prijs van Nederland 2014”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.