Nieuw album Kaiser Chiefs The Future Is Medieval

Nieuw album Kaiser Chiefs The Future Is MedievalVoor mij persoonlijk hebben de Kaiser Chiefs zich al onsterfelijk gemaakt zodra hun wereldhit Ruby uitkwam omdat je er ook zo lekker Robbie, Robbie, Robbie op kunt zingen. Alleen daarom al zal ik de Kaiser Chiefs altijd een warm hart toe dragen. Bovendien hebben de Kaiser Chiefs een echt Working Class imago, waar ik me erg mee kan identificeren. Iets wat ze delen met een band als The Gaslight Anthem.

Zelf hadden de Kaiser Chiefs heel goed door dat ze wat op een zijspoor waren beland. Natuurlijk, hun trouwe fans bleven de concerten bezoeken en hun albums kopen. (ik bedoel natuurlijk downloaden, maar dat terzijde). Om het grote publiek te bereiken moest er iets gebeuren. Kaiser Chiefs heeft dat gedaan door zich te mengen in het Grote Download Debat. Niet door het nieuwe Kaiser Chiefs album The Future Is Medieval op voorhand gratis weg te geven, maar door na te denken hoe ze de mensen zo ver zouden kunnen krijgen om te betalen voor de muziek van de Kaiser Chiefs. Het was eigenlijk heel eenvoudig: Give The People What They Want.

Give the people what they want

Laat de mensen gewoon lekker zelf kiezen wat ze op het nieuwe Kaiser Chiefs album The Future Is Medieval willen hebben. Kaiser Chiefs heeft hiertoe twintig nummers op hun website geplaatst waarvan je er tien kunt uitkiezen en als album downloaden, inclusief  artwork dat is afgestemd op jouw selectie. Maar, dachten de Kaiser Chiefs, is dit wel genoeg? Zijn mensen wel bereid om hiervoor te betalen?

I want money

Wat is de grootste drijfveer van de meeste mensen? Inderdaad geld. Dus dacht Kaiser Chiefs, als de mensen geld aan ons kunnen verdienen, dan willen ze misschien, heel misschien, wel betalen voor onze muziek. Inmiddels zijn alle media er bovenop gedoken en heeft Kaiser Chiefs bereikt wat ze wilden: weer in de spotlights staan bij het grote publiek. Chapeau!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.