Nieuw album Sad Singalong Songs van Anouk: De videoclips

Anouk kwam, zag en overwon. Met een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog ging Anouk er vandoor met de “laatste” finaleplaats voor het Eurovisie Songfestival. Morgen komt het nieuwe album Sad Singalong Songs van Anouk uit en zal ook bekend worden gemaakt dat Anouk in de halve finale van het Eurovisie Songfestival als eerste eindigde.

In de aanloop naar het uitkomen van het twaalfde album Sad Singalong Songs van Anouk zijn er vier videoclips tegelijkertijd in premiere gegaan op het VEVO kanaal van Anouk. De videoclips van ‘Birds’, ‘Kill’, ‘The Good Life’ en ‘Pretending As Always’ zijn geregisseerd door Dana Nechushtan. De Nederlandse regisseur is onder meer bekend van de televisieseries ‘Dunya en Desie’ en ‘Annie M.G.’ en de film ‘Nachtrit’. Dana Nechushtan regisseerde eerder al de videoclip ‘I’m A Cliche’ van Anouk.

De vier nieuwe videoclips van Anouk zijn tot en met zaterdag 18 mei ook te zien in EYE in Amsterdam, als voorprogramma van een aantal reguliere voorstellingen.

In onderstaande video hoor je regisseur Dana Nechushtan praten over de inspiratie voor de vier videoclips van Anouk behorende bij het album Sad Singalong Songs.

Bekijk de videoclips van het nieuwe album Sad Singalong Songs van Anouk
Bekijk de videoclips van het nieuwe album Sad Singalong Songs van Anouk

 

 

 

 

 

 

 

Update 17-05: Vandaag werd bekend dat het nieuwe Album Sad Singalong Songs van Anouk op de dag van uitkomen al platina is. Het betekent dat Sad Singalong Songs al 50.000 keer verkocht is. Het nummer Birds dat Anouk morgen zal vertolken in de finale van het Eurovisie Songfestival is na twee maanden weer terug op de eerste positie van de Mega Top 50.

Wil je het hele album Sad Singalong Songs van Anouk beluisteren? Dat kan via onderstaande Spotify playlist.

In onderstaande video kun je zien hoe Anouk en haar band de aanloop naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival, die zo glorieus door Anouk werd gewonnen, hebben ervaren:

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2013 behaalde Anouk met het nummer ‘Birds’ de negende positie. De hoogste eindpositie van de afgelopen 14 jaar voor Nederland. Onderstaand kun je het optreden van Anouk in de finale van het Eurovisie Songfestival bekijken.

In het buitenland is Birds inmiddels al vaak gedownload. Naast Nederland staat Anouk ook in Finland, Estland en Zweden in de Top 10. In Tjechie staat Anouk ook met Birds in de hitlijst.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.