Nieuw album Wasting Light van Foo Fighters 11 april uit

Nieuw album Wasting Light van Foo FightersHet aftellen kan beginnen. 11 april ligt het nieuwe Foo Fighters album in de winkel. Niet dat een officiële release nog heel veel betekent in dit internettijdperk. Toch hecht Foo Fighters er nog wel enige waarde aan, meer dan Radiohead in ieder geval. Al hebben Dave Grohl en consorten ook wel in de gaten dat ze hun fans iets moeten geven voor deze releasedatum. Dat doen ze onder andere met een stream waar je het nieuwe album Wasting Light in zijn geheel kan beluisteren. Ook kun je de nummers al downloaden.

Dave Grohl van de Foo Fighters heeft vandaag laten weten dat de band zich op het nieuwe album Wasting Light heeft laten inspireren door Abba en de Bee Gees. Tegelijkertijd is het naar eigen zeggen het hardste album dat de Foo Fighters ooit hebben gemaakt. Het is geproduceerd door Butch Vig die ook verantwoordelijk was voor Nevermind, het magnus opus van Nirvana. Waar de invloed van Abba en de Bee Gees dan uit blijkt? Grootse refreinen, aldus Dave Grohl, in wiens garage het hele album is opgenomen.

Er doet overigens nog een Nirvana-oudgediende mee op het nieuwe Foo Fighters album Wasting Light: Krist Novoselic, de bassist van het beroemde bandje. Naast de bas hanteert hij op de track I Should Have Know tevens de accordeon.

Wasting Light by Foo Fighters

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.