Tim Knol is klaar voor zijn koninklijke onderscheiding

Het kan niet lang meer duren tot Koning Willem-Alexander onze Tim Knol een koninklijk lintje zal opspelden. Zeker nu Tim Knol ook is gevraagd om de muziek te schrijven voor de nieuwe NOS-serie ‘Het Koninkrijk’. Op zoek naar een verfrissend, eigentijds geluid kwam de NOS bij Tim Knol uit. Helemaal onervaren is Tim Knol niet in de film- en televisiewereld. Zo zong Tim Knol de titelsong van de jeugdfilm ‘Koning van Katoren’ en figureerde het nummer ‘Koude Vrouw’ in de televisieserie De Gouden Eeuw.

Drie keer een bijdrage aan een film en serie. Over een koning en ons koninkrijk. Dat kan geen toeval zijn. De muziek wordt overigens samen geschreven met Erik Lensink en Jeroen Tenty waarmee Tim Knol samen het bedrijf TS Creations runt. Zij zijn ook de drijvende krachten achter de MI5 Studios in Hoorn, vooral in De Gouden Eeuw een belangrijke havenplaats.

De vijfdelige NOS serie ‘Het Koninkrijk’ zal medio maart op de televisie te zien zijn, met de muziek van Tim Knol. Volgens Tim Knol een heel nieuwe manier van muziekbenadering:

Je gaat uit van beelden en bedenkt daar muziek bij. Een pianonoot en een slidegitaar kunnen al heel veel sfeer maken. Willem I is een saaie bureaucraat, dus daar probeer je dan een rustig en bedeesd themaatje bij te bedenken. Terwijl je bij Willem II, biseksueel, extravagant, weer andere emoties moeten aanspreken. Het is veel componeren: erg leuk, maar kost flink wat tijd. (Volkskrant, 27 november 2013)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.