Bushido (Sonny Black): de gangsta rap king van Duitsland

In eigen land is Bushido (Sonny Black) nog altijd een fenomeen. De Tunesisch-Duitse rapper wiens albums sinds 2004 allemaal de gouden status bereikten, komt in Nederland alleen in het nieuws als een Duitse politicus aanstoot neemt van een van zijn teksten. Inmiddels heeft Bushido al zo’n 1,5 miljoen albums verkocht. Een Europese doorbraak zoals Die Fantastischen Vier overkwam zit er vooralsnog echter nog niet in.

De controverse rond zijn persoon lijkt de voornaamste reden waarom de muziek van Bushido (Sonny Black) niet over de eigen landsgrenzen heen aanslaat. Vrouwonvriendelijke en homofobe teksten hebben Eminem bepaald geen windeieren gelegd. Net als Eminem vindt Bushido (Sonny Black) dat zijn teksten verkeerd geinterpreteerd worden. Of dat ook voor de tweets van Bushido (Sonny Black) geldt?

Januari 2013 twitterde Bushido (Sonny Black) “Free Palestine”, waarop de Israelische ambassade in Berlijn reageerde:

@Bushido78 first women, then gays and now Israel: We are proud to belong to the victims of the integration prize winner Bushido.

In april 2013 wordt Bushido bovendien gelinkt aan het criminele circuit en later in het jaar wordt hij ervan beschuldigd politici te bedreigen op een track van Shindy waar Bushido (Sonny Black) een feature op verzorgd. Het is te hopen dat Bushido (Sonny Black) in 2014 weer in een wat rustiger vaarwater terechtkomt.

Want hoe je het ook wendt of keert, Bushido (Sonny Black) is een muzikaal fenomeen die er in slaagt dat zijn nieuwe video ‘Gangsta Rap Kings’ in twee dagen tijd 1,5 miljoen keer bekeken wordt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.