Andre Cymone: Black Man In America

André Cymone is geen naam die bij veel mensen meteen een belletje zal doen rinkelen. Hij groeide onder één dak op met Prince en speelde, alvorens een solo carrière te starten, de eerste jaren ook in diens band. Maar hij heeft vooral naam gemaakt als producer van onder meer Jody Watley, Jermaine Stewart, Pebbles en Adam Ant.

September 2012 liet André Cymone met de single ‘America’ zijn politieke voorkeur blijken. De opbrengst ervan ging namelijk naar de presidentiële herverkiezingscampagne van Barack Obama. En ook met zijn nieuwe EP “Black Man In America” laat André Cymone horen een nieuwe weg te zijn ingeslagen.

No justice, no peace

Titels als ‘Black Man In America’, ‘Hot Night In The Neighbrohood’ en ‘Black Lives Matter’ spreken voor zich. En anders gebeurt dat wel met het als een mantra aangeheven “No justice, no peace” waarmee de EP opent. Muzikaal klinkt André Cymone zoals we hem kennen, vol Funk, alleen nu wat steviger zoals dat past bij de openhartige teksten.

Van ‘Black Lives Matter’ zou niet alleen de tekst van de hand van Bob Dylan kunnen zijn, André Cymone klinkt op het nummer zelfs als de oude meester. En dan is er als bonus nog een rockende versie van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’. Die hadden we ook nog niet. Het maakt van “Black Man In America” een onmisbare EP.

1 gedachte over “Andre Cymone: Black Man In America”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.