Deze kerstliedjes van Gucci Mane, R. Kelly en Ed Struijlaart moet je gehoord hebben

A Very Hiphop Christmas

Gucci Mane heeft het kerstseizoen officieel geopend. Als zelfs rappers het over Santa Claus in hun teksten hebben weet je dat het aftellen kan beginnen.

Op Indebanvan.nl kun je twee Kerst playlists vinden, de één wat traditioneler dan de ander. Gucci Mane heeft met ‘St. Brick Intro’ een plaats verdiend op onze Alternative Christmas Songs Playlist.

Middle of the winter I pull up in a vert
Its the middle of December she pulled up in a skirt
Santa Claus of the hood I pull up with the work
They call me East Atlanta Santa run up on me get murked

A Very R&B Christmas

R. Kelly’s ‘My Wish For Christmas’ is traditioneler van aard, maar de zanger met de gouden keel lijkt weer een klassieker te hebben toegevoegd aan zijn repertoire.

Ook het album “12 Nights Of Christmas” waarvan het nummer afkomstig is, is zeer de moeite waard. Natuurlijk komt ook de andere kant van R. Kelly op het album aan bod met ‘Christmas Loving’. R. Kelly kun je zo dus tegenkomen op onze Alternatieve en traditionele playlist met kerstliedjes.

A Very Traditional Christmas

Ook Sarah McLachlan heeft haar fans verblijdt met een kerstalbum vol traditionals. Voor een echt memorabel moment moeten we echter geduld hebben. Pas bij het afsluitende ‘O Holy Night’ spitsen onze oren zich. Is dit ook een traditional? In ieder geval een sublieme uitvoering.

Ed Struijlaart is toch tot het besef gekomen dat Kerstmis de twee mooiste dagen van het jaar zijn. Dat is zeker hoorbaar in zijn nummer ‘Like December’.

Laat je niet in de loeren leggen dat er een speciale Xmas edit is uitgebracht. Dit nummer is speciaal voor kerstmis geschreven, maar waarschijnlijk is er ook nog een versie zonder kerstbelletjes.

Met Serious Request voor de deur kan dit niet anders dan dé kersthit van 2016 worden.

Frances, vorig jaar genomineerd voor de BBC Sound of 2016 longlist, heeft een prachtige versie van ‘O Holy Night’ opgenomen.

Bekijk ook zeker even de acapella video die Frances via Twitter verspreidde.

A Very Strange Christmas

Curieus. Anders kunnen we het niet noemen, deze versie van Mariah Carey’s klassieker ‘All I Want For Christmas Is You’ door DeJ Loaf en Kodak Black. Maar je moet hem toch op z’n minst één keer hebben gehoord.

A Very Country Christmas

Stephen Simmons heeft met ‘No Snow On The Ground’ een prachtig nummer geschreven. Een kerstnummer volgens hem, maar dan wel over een eenzame kerst. Om die leegte te vullen heeft hij ook een Tennessee Christmas playlist gemaakt.

Christmas Record Of The Year

Over wat dé kerstplaat van 2016 is, kunnen we kort zijn. Michael Angelakos heeft diepe dalen gekend in zijn leven, en ervaren hoe belangrijk het is om eerlijk tegen jezelf te zijn. Net zo eerlijk en oprecht is zijn album “Merry Christmas, Mr. Fields” waarop orkestrale (instrumentale) nummers afgewisseld worden door momenten waarop Michael Angelakos zich regelrecht in je hart zingt. Michael geeft opnieuw betekenis aan het kerstfeest. “Merry Christmas, Mr. Fields” is als visual album uitgebracht, maar staat ook ‘gewoon’ op Spotify.

2 gedachten over “Deze kerstliedjes van Gucci Mane, R. Kelly en Ed Struijlaart moet je gehoord hebben”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.