Snoop Doggy Doggy's Doggystyle is twintig jaar geworden

Snoop Doggy Dogg’s Doggystyle is twintig jaar geworden

Doggystyle, het fameuze debuut van Snoop Doggy Dogg uit 1993 is twintig jaar geworden. Een mooi moment om te constateren hoe belangrijk het album Doggystyle van Snoop Doggy Dogg is geweest voor de ontwikkeling van hiphop en muziek in zijn algemeenheid. Ik kan me nog een nachtelijke busrit herinneren terug van een houseparty en wat stond er op? Doggystyle van Snoop Doggy Dogg. Mijn eerste kennismaking met het album was tijdens een voetbaltraining waar een teamgenoot zijn ghettoblaster meehad en ‘Serial Killa’ liet horen:

Six million ways to die, choose one

Geen idee wie de artiest was, maar de liefde voor hiphop was geboren.

Snoop Doggy Dogg eert op ‘Serious Killa’ onder meer zijn helden Ice T & KRS One (“suicide, it’s a suicide”) en Boogiedown Productions. En die fameuze eerste woorden? Die komen uit deze track van Cutty Ranks.

En dan is er nog de onvergetelijke lick die geschreven bleek te zijn door de Ohio Players.

Ter viering van het 20-jarig jubileum van Doggystyle heeft Snoop als DJ Snoopadelic een mix gemaakt van alle samples die gebruikt zijn op het album. Bij elke track geeft Snoop bovendien commentaar en vertelt over het maken van Doggystyle. Onderstaand kun je de mix beluisteren. Zeer de moeite waard!

En wat vindt de huidige generatie hiphoppers eigenlijk van Doggystyle? Daar geven ze in onderstaande korte docu zelf het antwoord op.

Get More:
Music News

Nog niet genoeg? Check dan deze interactieve tribute van BET waar maar liefst 16 hiphoppers hun zegje over Doggystyle doen. Zeer gaaf gedaan! Of beluister het album Doggystyle van Snoop Doggy Dogg via onderstaande Spotify playlist.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.