Update 23 augustus: Stream het nieuwe album Red Hot Chili Peppers I’m With You

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers The adventures of Raindance MaggieRoepen dat je over vier dagen de primeur hebt van de nieuwe single van de Red Hot Chili Peppers is natuurlijk heel gevaarlijk tegenwoordig. En zie, niet 3FM maar internetradiozender Radi0 501 was dit weekend de eerste Nederlandse radiozender die de nieuwe single The adventures of Raindance Maggie van de Red Hot Chili Peppers draaide.

Voor de internetradiozenders was het dit weekend sowieso goed toeven met het uitvallen van FM zendmast Lopik. Door de stilte op de FM band ontdekten heel veel mensen wat internetradio te bieden heeft. Niet alleen de nieuwe single The adventures of Raindance Maggie van de Red Hot Chili Peppers, ook veel andere muziek die niet of pas veel later op de landelijke radio wordt gedraaid.

The adventures of Raindance Maggie
En hoe zit het met die nieuwe Red Hot Chili Peppers single The adventures of Raindance Maggie? Op de radio had ik vorige week de vrees al uitgesproken dat het een voortborduren zou zijn op Stadium Arcadium (Hey oh). En dit is inderdaad het geval. De tijden van Give It Away komen definitief niet meer terug vrees ik. Het ontbreken van John Frusciante heeft van The adventures of Raindance Maggie helemaal een dertien-in-dozijn liedje gemaakt. De unieke zang van Anthony Kiedis is het enige dat het nummer van een anonieme ondergang redt.

De videoclip van de nieuwe Red Hot Chili Peppers single The adventures of Raindance Maggie is nog niet online gezet, voorlopig moeten we het nog even met onderstaande doen. Zo gauw de officiele videoclip uit is kun je hem hier bekijken.

Gelukkig hebben we het nieuwe Red Hot Chili Peppers album I’M With You nog dat 29 augustus uitkomt. Wie weet… Onderstaand alvast de tracklisting. Indien albumdetails, artwork e.d. beschikbaar komen kun je die hier vinden.

1. Monarchy of Roses
2. Factory of Faith
3. Brendan’s Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants a Baby
6. Look Around
7. The Adventures of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me at the Corner
14. Dance, Dance, Dance

Update 22 augustus: Vanmiddag ging een nieuwe track van het Red Hot Chili Peppers album I’m With You in premiere op de zender van Los Angeles, KROQ. De track Monarchy of Roses leunt sterk op een disco-rock bass riff van Flea. In onderstaand video interview van KROQ wordt besproken hoe het nummer tot stand kwam.

En hier kun je de nieuwe track Monarchy of Roses van het Red Hot Chili Peppers album I’m With You beluisteren!

Update 23 augustus:

Vanaf vandaag kun je het nieuwe Red Hot Chili Peppers album I’m With You in zijn geheel beluisteren in Itunes. Dit is de directe link. 30 augustus zullen de Red Hot Chili Peppers tijdens een concert in Keulen het nieuwe album I’m With You integraal spelen. Dit concert zal in een aantal bioscopen in Nederland live te volgen zijn. (in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Ede, Eindhoven, Groningen, Roermond, Rotterdam, Sittard-Geleen en Tilburg)

Om teleurstelling te voorkomen: de voorstelling in Amsterdam is al helemaal uitverkocht. Wees er dus snel bij voor een kaartje in een van de andere steden.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.