Noorderslag Eurosonic 2017 verworden tot een populariteitspoll?

Noorderslag, de graadmeter van de Nederlandse muziek wordt het genoemd. Maar op basis van de eerste aangekondigde acts lijkt het voor 2017 verworden tot een populariteitspoll.

De dwingende macht van streaming cijfers

De dwingende macht van streaming cijfers lijkt ook bij Noorderslag zijn intrede te hebben gedaan. Maar de hoeveelheid streams van een artiest is geen garantie voor een goede live act en dat is waar het op Noorderslag toch vooral om draait.

Het aandeel Dance is flink gestegen en soms wordt daar ook bij gerapt. Teksten die vooral gaan over wat je in het weekend kunt doen en dat is toch wat magertjes omdat je het daar hooguit op vrijdagmiddag en maandagochtend over hebt. Waar moet je de rest van de week dan over praten?

Focus op Portugal

Eurosonic heeft elk jaar een focusland. Dit jaar is dat Portugal. Nu ken ik best wel wat Portugese acts die het festival een behoorlijke kwaliteitsimpuls zouden kunnen geven. Ongetwijfeld zijn er goede redenen waarom Sean Riley, Mundo Segundo of Fábia Rebordão niet zijn uitgenodigd. Fado die echt onder je huid kruipt lijkt nu nog te ontbreken.

Natuurlijk hebben we nog een paar maanden te gaan. Daarom schrijf ik dit artikel ook. Als een soort van wake up call. Kom op Eurosonic Noorderslag, verras ons!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.