Pip Blom wil naar Glastonbury

Pip Blom is twintig jaar, schrijft liedjes en wil naar Glastonbury. Kort na haar feature op de vooraanstaande Britse muzieksite Best Fit kondigde Glastonbury een break aan. Gelukkig pas in 2018 want Pip Blom is hard op weg haar ambities waar te maken.

De elektrische gitaar is wat haar onderscheidt in het huidige muzieklandschap. Er zijn te veel akoestische singer-songwriters constateerde Bob Dylan in de jaren ’60 al. En ook in 2016 hebben we daar nog steeds last van.

Vier liedjes staan er van Pip Blom op Spotify. Van het vijfde, ‘Taxi Driver’, gunde ze de primeur aan Best Fit. ‘Hours’ is even hoekig als Joy Division. ‘Truth’ draait om een riff die van Nirvana had kunnen zijn.

De Pip op ‘Taxi Driver’ wordt door Best Fit vergeleken met Courtney Barnett. Met 65 jaar aan muziekgeschiedenis valt er aan vergelijkingen niet te ontkomen. ‘Skippy Still Remains’ lijkt er licht aan te refereren. Hoe een liedje ook wordt ingezet. Pip slaagt erin om je binnen 20 seconden alles te doen vergeten. Dat is haar gave. Popmuziek met een scherp randje.

28 september verschijnt haar ‘Are We There Yet?’ EP. Ik kan alleen maar hopen dat ze hiermee doelt op het terugbrengen van indierock op de radio. Van mij mag ze daar in slagen.

Update 28 september: EP Pip Blom uit

Vandaag is de EP ‘Are We There Yet?’ van Pip Blom uitgekomen. We hebben de songs toegevoegd aan bovenstaande playlist.

1 gedachte over “Pip Blom wil naar Glastonbury”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.