Prince in Paradiso 11 augustus 2013

Heel Nederland leek afgelopen weekend slechts oog te hebben voor één man, knap gezien zijn lengte van slechts 1.58. Vrijdagmiddag kwam het persbericht ten burele dat Prince twee dagen later twee verrassingsconcerten zou geven in Paradiso, Amsterdam. Eigenlijk veel te klein voor iemand van zijn postuur…eh…statuur. Moet je je voorstellen dat je op een halve meter afstand (als het je lukt om helemaal vooraan te staan) His Royal Purpleness kunt aanschouwen. De kaarten voor de twee verrassingsconcerten van Prince in Paradiso waren dan ook in zeven minuten uitverkocht.

The Day After deden wij Nederlanders waar we goed in waren: klagen. Het concert van Prince in Paradiso was te kort, Prince speelde te weinig hits, hij was helemaal niet funky maar rockte (en daar hebben we Lenny Kravitz toch al voor) en o, ja, je mocht geen foto’s nemen.

29 mei jl. stond Lana Del Rey in de Heineken Music Hall. Misschien dat je daar ook bent geweest en de hele avond foto’s hebt genomen. Vertel me eens eerlijk, wat zag je op die foto’s? Waarschijnlijk niets, net als altijd als je foto’s maakt met je mobiel tijdens een concert. Nog een vraag: hoe vaak heb je eigenlijk die foto’s nog teruggekeken? En zou je me nu nog een verslag van dat optreden kunnen geven? Waarschijnlijk is dat hele concert langs je heen gegaan omdat je geconcentreerd was op je mobiel.

Prince wil graag dat mensen voor hem komen, met je mobiel ga je thuis maar weer spelen. Prince is ook altijd een innovatieve artiest geweest. Daarom heeft hij bijvoorbeeld Let’s Go Crazy (29 jaar oud) getransformeerd tot deze fantastische versie. Moet jij je voorstellen dat jij 29 jaar lang hetzelfde werk (je eerste baantje) doet. Jij wilt je toch ook ontwikkelen? Mooi, dan willen Prince en jij dus hetzelfde.

Ik heb zo veel mogelijk recensies gelezen van de concerten. Er zat veel verschil tussen hoe de journalisten van de verschillende dagbladen de concerten van Prince hebben beleefd en de muziekliefhebbers van bijvoorbeeld Written In Music en Oor. Waarschijnlijk houden dagbladjournalisten gewoon niet van muziek.

Prince = muziek en wie dat niet beseft heeft geen liefde voor muziek en kan maar beter zwijgen.

Update 13 augustus 22:00
Vanochtend heeft Prince op 3rdEye TV livebeelden gestreamd van de shows in Paradiso afgelopen zondag. De nummers Screwdriver, Bambi en Let’s Go Crazy Reloaded feat. Frankenstein werden vertoond. 3rd Eye Girl heeft laten weten dat binnenkort een Soundboard Recording te koop zal zijn van de Paradiso shows!

Overigens cirkelen opnamen hiervan al rond op internet, maar wij gaan je natuurlijk niet zonder toestemming van Prince daarnaartoe doorlinken. :-) Wel kun je onderstaand kijken naar 3 nummers uit de Paradiso concerten van Prince & 3rd Eye Girl. (met toestemming van His Royal Purpleness)LGC door DaBang319


SCRDR door DaBang319


BMB door DaBang319

1 gedachte over “Prince in Paradiso 11 augustus 2013”

  1. Ik was eigenlijk wel blij dat er geen foto’s gemaakt mochten worden. Het is altijd erg irritant als er iemand de hele tijd voor jou staat met zijn armen in de lucht met camera/telefoon en daar door jouw uitzicht weer belemmert…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.