9 juni verschijnen de eerste albums van Prince met onuitgebrachte muziek

Er is een vrij grote kans bevestigd dat vanaf dit weekend zondag de muziek van Prince weer op streaming platformen als Spotify en Apple Music te beluisteren is en ook wat betreft de uren aan onuitgebrachte muziek in de kelder van Paisley Park schijnt de kogel door de kerk te zijn. In ieder geval schijnt Universal Music de rechten ervan verkregen te hebben.

Universal heeft laten weten een deal te hebben gesloten voor de rechten van 25 albums die Prince via NPG heeft uitgebracht. (o.a. “HITNRUN”) Ook de mogelijkheid om nog onuitgebrachte muziek uit te brengen schijnt binnen de deal te vallen.

I am thrilled the NPG catalog and Prince’s highly sought after unreleased recordings will reside with UMG where we have found a partner who is passionate about presenting Prince’s music with a holistic vision that celebrates his iconic status across recorded music, publishing and merchandise and will continue to deliver the highest quality experiences that fans have come to expect.

Het is (nog) niet bekend wat Universal gaat doen met de muziek waar ze nu de rechten over hebben gekregen. Eerst maar eens afwachten of we dit weekend inderdaad alle oude hits van Prince (en waarvan hij bij leven Warner Bros de rechten gaf) weer kunnen streamen.

Universal is ook nog bezig om de rechten te verwerven van een aantal albums die Prince tussen 1979 en 1995 uitbracht en die als het goed is dus bij Warner Bros liggen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Warner Bros de rechten voor albums als “Purple Rain”, “1999” en “Sign O’ the Times” aan Universal over zal dragen, dus het is nog even afwachten wat Universal hiermee probeert te bewerkstelligen.

Onderstaande een overzicht van de albums die waarschijnlijk vanaf zondag op Spotify te beluisteren zijn.

Studio albums

For You
Prince
Dirty Mind
Controversy
1999
Purple Rain
Around The World In A Day
Parade
Sign ‘O’ The Times
Lovesexy
Batman
Music From Graffiti Bridge
Diamonds And Pearls
[Love Symbol]
Come
The Vault – Old Friends 4 Sale
PLECTRUMELECTRUM
ART OFFICIAL AGE

Compilaties

4Ever
The Hits 1
The Hits 2
The Hits/The B-Sides
The Very Best Of Prince
Ultimate

Update 13 februari

Tegelijk met de terugkeer van Prince op Spotify heeft Warner Bros. aangekondigd dat de geremasterde versie van Prince zijn album “Purple Rain” 9 juni uitkomt, evenals twee nieuwe albums met niet eerder uitgebrachte muziek en twee nieuwe live dvd’s. De fans kunnen alvast gaan sparen.

When we make any of Prince’s music available to fans – from the hits to unreleased gems – we are committed to upholding Prince’s high creative standards and we know fans will be thrilled when they hear these albums and see these films.

Update 13 mei

Universal Music wil van de deal af met de Prince estate en beschuldigt de adviseurs die de deal hebben beklonken van frauduleuze praktijken. Mogelijk zijn er rechten verkocht waarvan het eigendom bij Warner Bros lag. De adviseurs inden overigens een kleine 3 miljoen als commissie.

1 gedachte over “9 juni verschijnen de eerste albums van Prince met onuitgebrachte muziek”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.