Dan Auerbach: Waiting On A Song

Dan Auerbach (The Black Keys) had continu Mark Knopfler in gedachten toen hij zijn nieuwe solosingle ‘Shine on Me’ schreef. Nu, zelfs met de wetenschap dat Mark Knopfler er daadwerkelijk op meespeelt, hoor ik het nog steeds niet. Het ultieme bewijs dat ik nog niet op het level van Dan Auerbach zit.

‘Shine On Me’ is het eerste nummer dat we van het nieuwe soloalbum “Waiting On A Song” van Dan Auerbach horen en dat 2 juni uitkomt via zijn eigen platenlabel Easy Eye Sound, vernoemd naar de studio die hij in Nashville bestiert.

De opvolger van zijn solodebuut uit 2009 schijnt vol te staan met verwijzingen naar Nashville. Mede doordat Auerbach erop samenwerkt met John Prine, Duane Eddy, Jerry Douglas, Pat McLaughlin, Bobby Wood en Gene Chrisman. Een greep uit de vele legendes die de muziekscène in Nashville heeft voortgebracht.

“Living in Nashville has definitely changed the way I think about music and the way that I record it. I didn’t have all of these resources before. I am working with some of the greatest musicians that ever lived.”

Het is hierom dat we nog even een slag om de arm houden wat betreft het album.

Update 3 mei

Eerste single ‘Shine On Me’ van Dan Auerbach was bijzonder extravert. Het is in zekere zin het thema van ‘King of a One Horse Town’, het tweede nummer dat Auerbach ons van zijn nieuwe plaat voorschotelt.

The King of a One Horse Town is anyone who’s scared of the outside world.

Waar ‘Shine On Me’ ons nog niet volledig overtuigde, doet ‘King of a One Horse Town’ dat wel. Een prachtig nummer.

Update 19 mei

Sinds vandaag is de video van de titeltrack én albumopener ‘Waiting On A Song’ te bekijken. Dan Auerbach heeft er wat moois gemaakt. Logisch, het nummer is samen met niemand minder dan John Prine geschreven en heeft dan ook een heerlijke country feel. De nodige iconen uit de Nashville scene komen overigens voorbij in de video. Dan Auerbach en John Prine zullen in september en oktober ook een aantal gezamenlijke optredens verzorgen. Helaas allemaal in de VS.

Onderstaand de complete tracklist van het album om alvast heerlijk te kunnen fantaseren over hoe de rest zal gaan klinken.

Track list:

‘Waiting On A Song’
‘Malibu Man’
‘Livin’ In Sin’
‘Shine On Me’
‘King Of A One Horse Town’
‘Never In My Wildest Dreams’
‘Cherrybomb’
‘Stand By My Girl’
‘Undertow’
‘Show Me’

1 gedachte over “Dan Auerbach: Waiting On A Song”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.