Record Store Day succes voor muziekliefhebber

Of Record Store Day een succes was voor de platenzaken moeten we van hen nog vernemen, de muziekliefhebber vaarde er echter wel bij. Met maar liefst 300 optredens op 1 dag was Record Store Day dit jaar het grootste festival in Nederland. Onder meer het label Snowstar Records greep Record Store Day aan om haar artiestenstal te presenteren. Snowstar Records, dat dit jaar haar 10-jarig jubileum viert, bracht speciaal voor Record Store Day een compilatie cd uit met nieuwe nummers van al haar artiesten.
Town of Saints
Daarop ook het Fins/Nederlandse indiefolk trio Town of Saints dat onlangs bij Snowstar Records tekende. Town of Saints tourt al ruim drie jaar door Europa en Groot Brittannië. In oktober zal het debuutalbum van Town of Saints uitkomen via Snowstar Records.

Record op Eurosonic Noorderslag
De in Groningen gevestigde band Town of Saints zette begin dit jaar een record met maar liefst zeven optredens op het Eurosonic Noorderslag festival. Hiermee wist Town of Saints in ieder geval de aandacht van Snowstar Records te trekken. “Een plaat uitbrengen bij Snowstar is al tijden lang een wens van ons. Het label is veelzijdig, heeft alleen maar goede bands en heeft precies de attitude die bij ons past!” vertelt Harmen Ridderbos, zanger en gitarist van de band.

Het nummer ‘The Endless Unknown’ van Town of Saints dat op de ’10 Year Anniversary Compilation’ van Snowstar Records staat zal niet op de debuutplaat verschijnen, maar geldt als een introductie van het geluid op het aankomende album. Town of Saints tourt momenteel door Duitsland en zal in Nederland onder andere te zien zijn op het ‘Welcome to the Village’ festival en Bevrijdingsfestival Brabant en Overijssel.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.