Resistance Radio-The Man In The High Castle

Resistance Radio: The Man In The High Castle

Een soundtrack geïnspireerd op de Amazon serie “The Man in the High Castle” dat als playlist kan dienen voor de fictieve (maar inmiddels online) radiozender Resistance Radio (red.: niet beschikbaar vanuit Nederland). Dat was de opdracht die Brian Burton (Danger Mouse) kreeg.

Het uitgangspunt van de serie is een zeer naargeestige: Het is 1962, de Nazi’s hebben de tweede wereldoorlog gewonnen en onderwerpen samen met Japan de wereld al enige tijd aan hun totalitaire regime.

Danger Mouse werkte op het moment dat hij voor het project werd gevraagd in de studio aan het nieuwe album van Sam Cohen en besloot hem bij het project te betrekken. Na het bellen van de nodige artiesten (o.a. Beck, Norah Jones, Karen O, Grandaddy en Kelis) werd november 2016 gestart met de opnames.

Verkiezingen

En toen werd Trump president en opeens werd televisieserie “The Man in the High Castle” een enorme reality check.

It was just a couple of dudes that wanted to make some cool music and that’s what we tried to do. But everything turned into that. Every conversation that has to do with anything of the time or artistically winds up going in that direction. (Danger Mouse tegen Rolling Stone)

Het zorgt er in ieder geval voor dat je op een heel andere manier naar de voor de soundtrack geselecteerde liedjes luistert. Ik wel althans. Zoals het desolate door Sharon Van Etten gezongen ‘The End of the World’, het dreigende ‘Nature Boy’ van Andrew VanWyngarden of Angel Olsen haar versie van ‘Who’s Sorry Now’.

Om de specifieke sound te creëren die de songs karakteriseren werden de opnames direct op vinyl geperst.

I felt like I went into a time machine and went back in time when people used to make records like this. I got to experience something that I hadn’t done before, and that was really, really fun for me. (Danger Mouse)

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.