Rolling Stones: nieuw album vol Blues?

Ik mag toch hopen dat Rolling Stone de primeur had dat The Rolling Stones in 2016 een nieuw album gaan uitbrengen. Ron Wood, die zich er blijkbaar niet druk om maakt dat mensen hem nog steeds Ronnie noemen, bevestigde dit. The Rolling Stones schreven onlangs nog geschiedenis met een tour in Cuba. In een interview met Associated Press vertelde Ron Wood dat The Rolling Stones onlangs een aantal dagen in een studio doorgebracht hebben. Het was de bedoeling enkele nieuwe nummers op te nemen, maar zonder dat het een vooropgezet plan was werden er ook elf Blues covers opgenomen.

Wood deed de uitspraken tijdens de “Exhibitionism” tentoonstelling van The RollingStones in de Saatchi Gallery in Londen. Mick Jagger, Charlie Watts en Keith Richards waren ook aanwezig, bevestigde ook dat er een nieuw Rolling Stones album komt. “There’s one coming,” Richards admitted. “I can’t say no more. My lips are sealed.”

Het nieuwe album van The Rolling Stones wordt de opvolger van “A Bigger Bang” uit 2005. Maar liefst elf jaar hebben we er dus op moeten wachten. Hoe het album gaat klinken is nog niet bekend, maar dat er elf Blues covers zijn opgenomen is veelzeggend. Een mooie gelegenheid om onze in de ban van de Blues playlist te introduceren met daarop onder meer Rolling Stones favorieten Howlin’ Wolf en Little Walter.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.