Update 30-06-10: Solo cd Ed Kowalczyk

Ed Kowalczyk, de zanger van de vooral in Nederland populaire band Live is bezig met een solo concerttournee. Naast een uitvoerige toernee in thuisland Amerika heeft hij uiteraard Nederland ook met een bezoek verblijdt. Zo trad Ed Kowalczyk op tijdens Concert at Sea, in de Oosterpoort, Groningen en in een uitverkochte Melkweg, Amsterdam.

Via zijn site kun je een door hem officieel uitgebrachte Bootleg reeks downloaden. Dit zijn geluids- en video opnamen van zijn soloconcerten. Tijdens het interview met Giel vorige week in de ochtendshow op 3FM liet hij al weten dat er ook plannen zijn voor een solo cd. Via Twitter verzekerde hij dat dit niet betekent dat Live uit elkaar gaat. Uitgaande van zijn Twitter account zou het wel eens een gospel cd kunnen gaan worden.

Update 24-aug-09: De tour van Ed Kowalczyk zit erop. De volgende stop wordt Austin waar hij zijn cd gaat opnemen. Op één van zijn concerten vertolkte hij Blowing in the wind van Bob Dylan. Het kan dus best nog wel eens een verrassing worden deze cd.

Update 16-sep-09: Er is een releasedatum bekend! In de lente van 2010 wordt de eerste solocd van Ed Kowalczyk uitgebracht.

Update 18-apr-10: De cd wordt momenteel gemasterd door Ted Jensen die ook verantwoordelijk was voor alle Live cd’s. Er zullen 12 liedjes op komen. Inmiddels is duidelijk geworden dat er wel degelijk een einde is gekomen aan de band Live met name door meningsverschillen op het zakelijke vlak. Tegenover Jan Douwe Kroeske voor televisiezender Het Gesprek gaf Ed Kowalczyk echter ook aan toe te zijn aan een andere uitdaging. In dezelfde uitzending vertolkte Ed Kowalczyk enkele nieuwe nummers die zeker niet onderdeden voor het oude werk met Live. Ik ben erg benieuwd!

Update 30-mei-10: Bijna een jaar later is het dan een feit. 28 juni verschijnt het solodebuut van Ed Kowalczyk, getiteld Alive. Een kleine knipoog naar zijn oude band? Ik denk dat het niet geluid niet veel zal verschillen van Live. Al is de vooruitgesnelde single Grace wel een stuk harder dan wat Live de laatste jaren uitbracht. Van 28 augustus tot en met 5 september zal Ed Kowalczyk in Nederland zijn om zijn nieuwe album Alive te promoten.

Er is nog geen videoclip voor de nieuwe single Grace. Wel kun je hier het nummer beluisteren met door een fan toegevoegde beelden. Dit zijn beelden van de aardbeving op Haïti. Op een Amerikaanse lokale zender vertelde Ed Kowalczyk namelijk dat dit drama hem had geïnspireerd tot het nummer.

Update 12-jun-10: Inmiddels is de single Grace officieel uitgebracht. Je kunt de videoclip hier bekijken.

Update 30-jun-10: De debuut solocd van Ed Kowalczyk is uit! Je kunt hier de recensie lezen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.